Sport
OSJEČKI PRVOLIGAŠ DEFINIRAO VRATARSKA PITANJA

Malenica na posudbu u Cibaliju, Lončarić potpisao ugovor
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.
Trener Tomislav Rukavina još uvijek se nada ponekom igračkom pojačanju

Vezani članci

SLAVONSKI KLUBOVI NAPOKON USPOSTAVILI SURADNJU

Trojac iz Osijeka odlično se uklopio u vinkovačku svlačionicu

Odbrojavaju se posljednji dani prijelaznog roka, a priče oko mogućeg angažmana novih igrača u Gradskom vrtu su nekako utihnule.

Nije tajna kako bi trener Tomislav Rukavina želio još jednog brzanca za krilne pozicije, te po mogućnosti i jednog veznjaka. Spominjala se priča o mogućnosti deala s Rijekom oko Mehmeda Alispahića, ali ta je priča zapela na enormnim financijskim kondicijama jer on, za osječke prilike, ima golema primanja.

- Bilo bi dobro kad bismo mogli dovesti još jednog igrača koji pokriva krilne pozicije, a dobro bi nam došao i jedan veznjak, iako se u sredini terena možemo 'pokrpati'. Ima još nekoliko dana u kojima nije isključeno da se nešto i dogodi - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

U optjecaju je još uvijek dovoljno slobodnih igrača čiji financijski prohtjevi sada više neće biti tako veliki kao recimo u lipnju ili srpnju. Uglavnom, Osječani su još aktivni na ljetnoj tržnici.

No, kad već nema dolazaka, ima rješavanja nekih kadrovskih pitanja koja su do jučer bila otvorena. Napokon se riješio vratarski koloplet. Iskusni vratar Filip Lončarić već izvjesno vrijeme trenira s bijelo-plavima, a jučer je napokon kompletirana njegova dokumentacija pa je on i službeno postao član osječkog prvoligaša.

- Lončarić je potpisao jednogodišnji ugovor - kratko je referirao Ivo Smoje, sportski direktor NK Osijek.

Takav rasplet omogućuje odlazak darovitog vratara Marka Malenice na posudbu. Malenica već godinu i pol uglavnom “grije klupu”, a to je čista katastrofa za mladog vratara. Nakon kraće potrage, Osijek ga nije želio posuditi u klub ispod drugoligaškog stupnja natjecanja, a na kraju je izbor pao na - Cibaliju. Vinkovčanima se teže ozlijedio prvi vratar Ivan Filipović i tu se otvorio prostor za posudbu. Malenica će tako biti četvrti Osijekov igrač koji je ovog ljeta ustupljen Cibaliji na posudbu. Prije njega su tamo otišli Andrej Lukić, Nikola Mandić i Matija Mišić, koji su u prvim kolima bili standardni prvotimci. Treba očekivati kako će isti status imati i Malenica, a od toga bi koristi trebale imati sve tri strane. Malenica će dobiti priliku iskazati svoj neosporni potencijal, Osijeku je trebalo da on ode braniti, a Cibaliji bi trebao biti od pomoći u novom pokušaju povratka u prvoligaško društvo.

Maleničinim odlaskom zaokružena je i priča o posudbama kojih je ovog ljeta bilo više negoli u posljednjih desetak godina zajedno. Očito je kako se u Gradskom vrtu napokon počelo raditi planski jer na posudbe je otišla i nekolicina igrača koji su do jučer bili u kadru prve momčadi, ali je za njih procijenjeno kako u ovoj sezoni neće imati ozbiljnu minutažu. Za takve igrače posudba bi trebala biti dar s neba jer će kroz nju imati priliku dokazati kako su materijal za NK Osijek. Nekada je to bio posve prirodan razvojni put mladih igrača, a danas se to doživljava kao kazna. To je samo jedan od primjera koji govori koliko su u Gradskom vrtu neke stvari bile poremećene. Nekad su u prvu momčad iz Škole nogometa mogli ući samo oni najbolji, svi drugi su se morali dokazivati na posudbama i mnogi su u tome uspjeli. U biti, danas je najveći problem osječkog prvoligaša što u svom okruženju nema dovoljno kvalitetnih sredina u kojima bi se mladi igrači mogli nesmetano razvijati. Zato je suradnja s Cibalijom odlična stvar jer bi od nje definitivno svi trebali imati koristi, a Slavonija i Baranja kroz nju možda opet dobiju i drugog prvoligaša.

Dalibor KELER

SURADNJA S CIBALIJOM

MALENICA JE ČETVRTI IGRAČ KOJEG JE OSIJEK OVOG LJETA POSLAO NA POSUDBU U VINKOVCE

ŠPOLJARIĆU PONUĐEN PROFESIONALNI UGOVOR

Jednom od najdarovitijih mladih igrača NK Osijek Josipu Špoljariću ponuđen je profesionalni ugovor. Špoljarić je odradio ljetne pripreme s prvom momčadi, ali je u međuvremenu vraćen među juniore, no to ne znači kako nije zadovoljio. NK Osijek je sad vrlo oprezan s promocijom mladih igrača nakon što je Karlo Lulić ovog ljeta otišao bez prave odštete jer s klubom nije imao adekvatan ugovor.

- Ovaj put si nećemo dopustiti nikakve tehničke propuste kod potpisivanja ugovora s Josipom Špoljarićem. Ugovor mu je ponuđen i očekujemo njegovo konačno očitovanje - rekao je Slobodan Tolj, predsjednik Uprave NK Osijek.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

Najčitanije iz rubrike