Regija
OLAKŠALI ŽIVOT DJECI S POSEBNIM POTREBAMA

Vukovarskim leptirićima UNICEF
i Auto Zubak poklonili automobil
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

VUKOVAR – Od njezina osnutka, uz Udrugu “Vukovarski leptirići” za skrb o djeci s posebnim potrebama je UNICEF. Prepoznavši kvalitetu rada udruge koja je povisila razinu socijalnih usluga u gradu, omogućio je još kvalitetniji rad poklonivši udruzi skupa s AutoZubakom novi automobil.

Sada će se ovoj djeci i roditeljima uz organizirani prijevoz omogućiti dolazak u igraonicu, kao i na terapije tijekom dana. U udrugu je, naime, potrebno dolaziti i do nekoliko puta dnevno jer se nakon igraonice održavaju terapije logopeda, edukacijskog rehabilitatora, neurofeedback, Brain Gym, kvantno integriranje primitivnih refleksa laserom, kao i terapijsko jahanje. Kako navode iz udruge, u Vukovaru djeca s višestrukim i težim oštećenjem zdravlja nisu integrirana u vrtiće, što dodatno otežava normalnu obiteljsku interakciju jer su roditelji te djece njihove ruke, noge, prijatelji, terapeuti, njihov jedini prozor u svijet.

– Većina je djece predškolske dobi, stoga smo organizirali igraonicu u trajanju od tri sata u koju su uključena djeca s poteškoćama i djeca slabijeg imovinskog statusa, zbog socijalizacije. Mnoga djeca bila su spriječena dolaziti jer nemaju adekvatan prijevoz te zbog loše financijske situacije obitelji – navode. Tu će uvelike pomoći organizirani prijevoz.

Također, napominju i kako postoji potreba i želja da se putem projekata zaposli mobilni tim koji bi odlazio u dom obitelji raditi s djecom. Na taj način usluga bi bila dostupna i djeci iz ruralnog područja, koja na žalost nisu nigdje uključena te djeci koja su vezana uz krevet i aparate. Većina obitelji je na samom egzistencijalnom dnu i imaju loša i stara vozila, bez klime, pa će im novo i sigurno vozilo pomoći u prijevozu do Zagreba ili toplica, gdje djeca često budu upućena zbog rehabilitacije i raznih pregleda.

S. Butigan

Postoji potreba za mobilnim timom koji bi odlazio u dom obitelji raditi s djecom

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

PRILAGODBA KLIMATSKIM PROMJENAMA

Posadit će 230 sabala i postaviti dvije sjenice

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca