Regija
POMAK NAKON PRIČE U GLASU SLAVONIJE

Ministarstvo branitelja
šalje Bogdaniću svoj tim
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

VIŠKOVCI – Nakon što smo jučer objavili priču o teškim uvjetima u kojima živi 62-godišnji Mirko Bogdanić iz Viškovaca, branitelj iz Domovinskog rata, koji životari od socijalne pomoći u trošnom kućerku i sve nade buduće egzistencije polaže u ishođenje mirovine, dobili smo i odgovor Ministarstva branitelja.

- Prije svega, treba reći da se gospodin Mirko Bogdanić nije obraćao Ministarstvu branitelja za bilo kakav oblik pomoći te da Ministarstvo nije bilo do sada upoznato s teškom materijalnom situacijom u kojoj se nalazi gospodin Bogdanić - ističu u Ministarstvu branitelja.

- Budući da gospodin nema status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata i da prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji ne ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje dodjelom stambenog kredita niti dodjelom financijske potpore za stambeno zbrinjavanje, Ministarstvo branitelja će, imajući na umu egzistencijalnu situaciju gospodina Bogdanića, na teren uputiti mobilni tim Centra za psihosocijalnu pomoć, navodi se u odgovoru kabineta ministra na naš upit.

- Želimo naglasiti kako se u mobilnom timu Centra za psihosocijalnu pomoć nalaze stručnjaci, poput psihologa, socijalnih radnika i pravnika, koji će svojim posjetom izvidjeti uvjete u kojima živi gospodin, ali i utvrditi mogućnost pružanja potrebne pomoći gospodinu Bogdaniću - poručuju iz Ministarstva branitelja.

Valja napomenuti i kako su nam se, mimo Ministarstva branitelja, obratili brojni pojedinci koji su voljni pomoći Mirku Bogdaniću na bilo koji način.M.Muškić

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike