Sport
IVAN BARABAN I MARIN GLAVAŠ:

Zabiti Hajduku poseban je gušt, a
prvijenci u Osijekovom dresu još veći
Objavljeno 26. kolovoza, 2014.

Zanimljivu priču donijela je pobjeda Osijeka nad Hajdukom. Bijelo-plavi pobijedili su pogocima Ivana Barabana i Marina Glavaša kojima su to bili prvijenci u dresu Osijeka. Pravi su trenutak odabrali za svoje prve pogotke. Njihove se priče razlikuju. Glavaš je već dugo u Gradskom vrtu i tek je dolaskom Tomislava Rukavine na kormilo počeo dobivati prave prilike, a Ivan Baraban je ovog ljeta stigao iz Splita kao pojačanje. Pogodak protiv Hajduka prvi je korak u dokazivanju tog statusa.

- Normalno da mi je drago što sam baš protiv Hajduka zabio svoj prvi pogodak za Osijek. Nadam se kako ću tim ritmom nastaviti i u sljedećim utakmicama, iako se ne opterećujem svojim nego momčadskim učinkom. Važno je pobjeđivati, a manje je važno tko će u tome biti strijelac - kaže Baraban.

Osijek je protiv Hajduka odigrao vrlo pametno i znao iskoristiti prilike koje je stvorio.

- Dobro smo ušli u utakmicu. To vodstvo do kojeg smo došli u prvom poluvremenu bilo je iznimno važno, jer je Hajduk nakon njega morao unijeti više rizika u igru, što nam je odgovaralo i to smo na koncu iskoristili. Iz jednog od kontranapada postigli smo drugi pogodak i tako riješili utakmicu - priča Baraban.

Hajduk je u Gradski vrt došao sa “šarenom” momčadi, ali to neće umanjiti vrijednost pobjede bijelo-plavih.

- Ma, bez obzira što je Hajduku nedostajala nekolicina standardnih prvotimaca, protiv njih je uvijek gušt igrati, a posebno ih pobijediti - zaključio je Baraban.

Marin Glavaš u utakmicu je ušao s klupe i zajedno s Tomislavom Šoršom donio dodatnu agresivnost u igru Osijeka. Na koncu je postigao i pogodak koji je donio olakšanje među navijačima bijelo-plavih.

- Presretan sam što sam zabio svoj prvi prvoligaški pogodak za Osijek i to još protiv Hajduka. Naša je pobjeda plod kolektivne igre i zalaganja cijele momčadi. Nadigrali smo Hajduk kojem očito nikako ne leži naš stadion, jer su već dugo bez pobjede na njemu.

Iako je pobjeda značajna i vrijedna, u redovima Osijeka nema euforije.

- Pokazali smo kako smo se sposobni nositi sa svakim. Sada je najvažnije zadržati koheziju momčadi. Hajduk je već prošlost i okrećemo se sljedećem izazovu, a to je Istra 1961. Želimo i tamo osvojiti tri boda, jer samo tako ćemo svima pokazati svoju vrijednost - zaključio je Glavaš.D.Keler

Najčitanije iz rubrike