Sport
POČINJE ŠESTI ITF FUTURES OSIJEK-OPEN

Mesaroš ipak došao u Osijek braniti naslov
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.

Kristijan Mesaroš ipak je došao u Osijek braniti naslov pobjednika ITF Futuresa Osijek-Opena! Hrvatski tenisač nije bio prijavljen za turnir, vjerojatno je mislio ići u New York i kroz kvalifikacije pokušat izboriti nastup na US Openu, međutim, na kraju se pojavio u Osijeku, gdje nakon 2010. i 2013. ide po treći naslov pobjednika. Mesaroš je u Perivoju kralja Tomislava morao igrati kvalifikacije i s dvije lake pobjede (Australac Dowson i Hrvat Faber) bez teškoća izborio nastup u glavnom turniru. U dva meča izgubio je svega tri gema.

Još jedno zanimljivo tenisko ime je kroz kvalifikacije izborilo nastup u glavnom turniru Osijek-Opena. Riječ je o Španjolcu Javieru Martiju, koji pamti i mnogo bolje dane u karijeri. Prije dvije godine je bio 170. tenisač svijeta, 2011. je igrao u glavnom ždrijebu Roland Garrosa, ali ozljeda desnog lakta, zbog koje je morao na operaciju, na duže vrijeme ga je udaljila s terena. Izgubio je ranking i sad se preko Futures turnira pokušava vratiti na nekadašnje pozicije. U Osijeku nije imao problema u kvalifikacijama, uvjerljivo je dobio dva meča i bit će vrlo nezgodan suparnik s kim god bude igrao. Kroz kvalifikacije mjesto u glavnom turniru izborili su i Crnogorac Ljubomir Čelebić, Ukrajinac Filipp Kekercheni, Slovak Martin Caro, Aziz Kijametović iz BiH te hrvatski dvojac Luka Zaninović i Tomislav Draganja.

Mečevi glavnog ždrijeba šestog izdanja 10.000 dolara vrijednog ITF Futuresa u Perivoju kralja Tomislava počinju danas, točno u podne, a na teren će između ostalih i domaći predstavnik Bruno Mandić. Član Teniskog kluba Osijek za nastup je dobio pozivnicu i danas od 12 sati suparnik u 1. kolu mu je šesti nositelj Čeh Jan Satral. Na teren će danas i braća Ivan i Matej Sabanov, ali samo u igri parova. I. Liović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini