Crna kronika
VUKOVARSKI PLJAČKAŠI UHVAĆENI U OSIJEKU

Dok je muškarac pljačkao trgovine, žena čuvala stražu
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.
Razbojnici su uhvaćeni sat vremena nakon posljednje pljačke

OSIJEK – “Bonnie & Clyde” iz Vukovara uhvaćeni su u petak poslijepodne u Osijeku. U samo sat vremena opljačkali su dvije osječke trgovine, na Sjenjaku i u donjogradskoj Crkvenoj ulici, i dali se u bijeg. No bježanje im je bilo “kratka daha” jer su ih policajci pronašli nakon samo sat vremena od posljednjeg razbojstva i uhitili. Kako doznajemo, dok je 30-godišnjak nožem prijetio djelatnicama trgovina, 33-godišnjakinja mu je u automobilu, kojim su i bježali, čuvala stražu.

- U petak u poslijepodnevnim satima uz prijetnju nožem tada još nepoznati počinitelj počinio je razbojstvo u trgovinama i od trgovkinja ukrao nekoliko tisuća kuna. Ubrzo nakon razbojstva uhićeni su 30-godišnjak i 33-godišnjakinja s vukovarskog područja - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Zanimljivo je i da se razbojnik nije maskirao, vjerojatno računajući na to da ga uplašene trgovkinje neće uspjeti opisati policiji. Ipak, ovaj se put prevario.

Pljačkaši su privedeni i nad njima je provedena istraga. Inspektori su ih potom, nakon ispitivanja, osumnjičili i za pljačku druge trgovine u Crkvenoj ulici, koja se zbila 4. lipnja. Opet je on ošao u trgovinu s nožem u ruci, a ona ga je čekala u automobilu.

Po svemu sudeći, vukovarski pljačkaški par nije “operirao” samo po Osijeku. Kako doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, trenutačno se nad 30-godišnjakom i 33-godišnjakinjom provodi istraga i u toj PU, zbog sumnje da su i ondje pljačkali. na kraju istrage znat će se jesu li doista i ondje pljačkali ili je na tom području djelatnicima objekata prijetio ipak netko drugi.

Sandra LACIĆ
TRGOVINE NAJČEŠĆE METE

Prema statistici MUP-a, prošle se godine u Hrvatskoj dogodilo 1389 razbojstava, a najčešće su se na meti našli djelatnici trgovina - 359 puta. Poslovnice za otkup plemenitih metala orobljene su 126 puta, kiosci 95, kladionice 85, a 63 puta opljačkane su kuće ili stanovi.

Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike