Regija
PRENAMJENA ZGRADE POLETA

Belišćanski Poduzetnički inkubator gotov u studenome
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.

BELIŠĆE – U tijeku su intenzivni radovi na rekonstrukciji i obnovi dijela poslovne zgrade u Željezničkoj 10, a u kojemu će biti smješten Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. Belišće. Radovi su počeli sredinom srpnja, a očekivani završetak je tijekom studenoga ove godine. Investitor je Grad Belišće, koji je ujedno i stopostotni vlasnik Poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o., projektant je belišćanska tvrtka Bas d.o.o., a izvođač radova vukovarski Vodotoranj d.o.o.

Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi 2.000.000 kuna (uključujući PDV), od kojih je Grad od Ministarstva poduzetništva i obrta dobio 1,2 milijuna kuna nepovratnih sredstava, a ostatak je osiguran u gradskom proračunu. Cilj je projekta pokretanje i razvoj malog poduzetništva na području Belišća.

Nakon što se na poslovnoj zgradi Poleta izmijeni krovište, stolarija, instalacije i naprave drugi potrebni građevinski zahvati, objekt će biti spreman ponuditi devet novih poslovnih prostora - pet prostora za proizvodne djelatnosti i četiri za uslužne djelatnosti. Poslovni prostori davat će se u subvencionirani zakup na tri godine.

Zakupnina za poslovne prostore bit će usklađena s tržišnom cijenom najma, s tim da se za proizvodne djelatnosti prva godina zakupa ne plaća, za drugu se plaća 25 posto, a za treću 50 posto. Za uslužne djelatnosti prva se godina plaća 25 posto, druga godina 50 posto, a treća 75 posto tržišne cijene najma.

Budući korisnici prostora bit će oslobođeni plaćanja svih režijskih troškova (osim električne energije za sve korisnike tijekom tri godine), usluga vođenja knjigovodstva, a moći će koristiti besplatno opremu te zajedničke prostore. Ako poduzetnik pruža ostalim poduzetnicima u inkubatoru specifične usluge, moguće je da poduzetnik ostane i nakon tri godine, ali u tom slučaju plaća 100-postotnu tržišnu cijenu najma.

Poduzetnicima koji ne zadovoljavaju navedene uvjete može se odobriti zakup prostora u PI Polet d.o.o. pod komercijalnim uvjetima, ako za to postoji slobodan prostor. L. Aničić

U subvencionirani zakup ponudit će se pet prostora za proizvodne i četiri za uslužne djelatnosti

Vrijednost građevinskih radova je

2

milijuna kuna, od čega je Ministarstvo poduzetništva nepovratno dalo 1,2 milijuna kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike