Mozaik
ŠPANCIRFEST 2014.

Mladi Osječanin Andrej Dorić oduševio publiku u dvorištu Muzeja anđela
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.
Organizatori su ga pozvali da ponovi nastup

Bez imalo treme, unatoč tome što je nastupao ondje prvi put, 15-godišnji Osječanin Andrej Dorić održao je jednosatni koncert tijekom Špancirfesta u Varaždinu, u dvorišnom prostoru Muzeja anđela.

Andrej je jedan od četvero mladih umjetnika koji su imali priliku nastupati na ovom festivalu koji je popularnošću odavno prešao granice Hrvatske pa je njegov nastup to više bio značajan. Ipak, ovo je njegov 101. nastup koji je odradio više nego profesionalno.

- Osjećao sam se odlično i nije mi smetala ni kiša koja je uporno padala tijekom koncerta. Zaštitio sam se kišobranom i nije mi palo na pamet stati, jer mogu reći da su doista svi uživali. Ja najviše - rekao je Andrej, čiji je nastup iz prvih redova pratio još jedan osječki umjetnik, Nikola Faller, koji je ondje prezentirao svoje umijeće rada sa slamom.

Andrej, koji je nastupio na festivalu zahvaljujući ponajprije odabiru organizatora, ali i Osječanke Jasenke Tot, koja godinama prati njegove nastupe, ondje je otpjevao pjesme s dva izišla CD-a, a jedan je u pripremi. Orilo se tako Varaždinom "Osijek, grad na Dravi", "Moja cura iz Mostara", "Šokački roker", ali i Osječanima poznat "Petar Pan". Nije isključeno da će ovaj učenik drugog razreda Treće gimnazije nastupiti i dogodine na Špancirfestu, a kako doznajemo, organizatori su željeli i da ponovi nastup u nedjelju. Iako je i sam to želio, morao se vratiti u Osijek, jer se priprema za nastup na festivalu u Dugom Ratu, kamo putuje već sljedećega vikenda.

Marija MIHELIĆ

Nikola Faller je na Špancirfestu prezentirao svoje umijeće rada sa slamom

Laibach premješten na 28. kolovoza

Špancirfest je protekloga vikenda živio pod stalnom prijetnjom oblaka. U subotu prijepodne rastjerali su ih ravensburški bubnjari te susret povijesnih postrojbi, a ulični program nastavio se prema planu. "Svi su se nadali da će kiša prestati prije nego što započne večernji koncertni program. Tako je i izgledalo: kiša je stala, na Stančićev trg popeli su se Les Tambours du Bronx, a Siddharta je žestokom svirkom započela tzv. slovensku večer na Starome gradu. Ipak, na početku nastupa Laibacha, nešto iza 23 sata, nebo se otvorilo te je svirka morala biti prekinuta zbog sigurnosnih razloga", priča Marko Breljak iz press službe Špancirfesta. Ipak, organizator se pobrinuo da obožavatelji Laibacha ne ostanu uskraćeni. Koncert Laibacha održat će se u četvrtak, 28. kolovoza, na Stančićevu trgu, a za njega vrijede subotnje ulaznice. "Iz sigurnosnih razloga kišobrani se ne smiju unositi u koncertni prostor na Starome gradu", dodaje Breljak.T.Levak

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike