Kultura
VEČERAS OTVARANJE VUKOVAR FILM FESTIVALA 2014.

Kratkometražni igrani film “Zajedno” Jasne Nanut nakon otvaranja
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.

VUKOVAR - Na Terasi agencije za vodne putove na Otoku sportova u Vukovaru večeras (ponedjeljak, 25. kolovoza) u 20.30 sati svečano će biti otvoren 8. Vukovar film festival i to s dva vrlo zanimljiva naslova iz Podunavske konkurencije. Prvi je kratkometražni igrani film “Zajedno” hrvatske novinarke i redateljice Jasne Nanut. Priča je to o mladom paru čijim mislima struji pomisao o nevjeri. Nakon toga publici će, premijerno u Hrvatskoj, biti prikazan njemački film “Križni put”, redatelja Dietricha Bruggemanna, dobitnika Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij i Nagrade ekumenskog žirija na Berlinaleu. Projekciji filmova bit će nazočni i autori.

Inače, svakog dana za vrijeme trajanja 8. Vukovar film festivala (od 25. do 30. kolovoza) u CineStaru Vukovar, od 19 sati, bit će prikazivani nagrađivani dokumentarci.

Prvoga dana, u ponedjeljak 25. kolovoza, na rasporedu su tri izvrsne priče. Prvi je hrvatski film “Spomenko”, redatelja Brune Lovrenčića i Dražena Nenadića. Priču o zlarinskom svećeniku koji ima svoj osebujan stil života predstavit će sam Spomenko Bagarić te snimatelj Luka Lovrenčić. Nakon toga posjetitelji će moći pogledati izvrsnu nagrađivanu češku priču “Varalice”. To je studija izrabljivača starijih i nemoćnih, o čuvenim prodavačima nefunkcionalnih i nepotrebnih stvari kojima nasjedaju upravo najnaivniji iz ljudskog lanca, osamljeni umirovljenici. Vukovarskoj publici predstavit će se i redateljica Silvie Dymakova. Na kraju programa je film “Ne zaboravi me”, u kojoj redatelj David Sieveking snima svoju od Alzheimera onemoćalu majku koja je nekoć živjela poprilično liberalno vodivši život u tzv. otvorenom braku s njegovim ocem i bila članica Socijalističke partije. Film je nagrađen na festivalima u Locarnu, Madridu i Varšavi. Ulazak na sve projekcije dokumentarnih filmova u Cinestaru je besplatan. S.Butigan

Nagrađivani dokumentarci u kinu CineStar Vukovar svakog dana od 25. do 30. kolovoza, u 19 sati

Možda ste propustili...

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike