Gastro
RECEPT

Hladna juha
Objavljeno 25. kolovoza, 2014.

SASTOJCI:

500 ml soka od pasirane rajčice

2 češnja češnjaka

1 krastavac

2 žlice jabučnog octa

5 žlica maslinovog ulja

listići bosiljka te sol i papar prema želji

Očistite češnjak i krastavac koji ste sitno nasjeckali, listiće bosiljka i ocat. Sve sastojke propasirajte i izmiksajte u kašu štapnim mikserom ili u blenderu. Smjesu zalijte uljem i miješajte, a potom dodajte sol i papar te ostavite juhu u hladnjaku bar tri sata. Servirajte u visoke čaše. Ova juha je vrlo nalik tipičnoj španjolskoj hladnoj juhi gazpacho. Takve juhe idealno su rješenje u ljetno doba godine, a osim što su osvježavajuće i nadoknađuju tekućinu, bogat su izvor vitamina i kalija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike