Sport
PRIPREME ODBOJKAŠA BOROVO VUKOVARA

Celan: Cilj nije samo ostanak u ligi
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.

U pripreme za novu sezonu, koja počinje u listopadu, krenuli su i odbojkaši novog prvoligaša Borovo Vukovara. Na premijernom nastupu u najvišem rangu vodit će ih trener Robert Celan, koji će po potrebi možda uskočiti i na parket. Na raspolaganju će mu biti Rošić, Prdić, Leko, Bačić, Kolarić, Petković, Bošković, Ivković, Jurić, Odobašić, Mihaljević i Lukić i to je uglavnom kadar s kojim će odraditi sezonu. U klubu vode razgovore i s još ponekim igračima, a moguće je i dovođenje na dvojnu registraciju ponekog mlađeg igrača.

- Ostao nam je uglavnom isti kadar u odnosu prema lani. Imamo praktički polovinu iskusnih igrača iz Osijeka, i bit će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati naš spoj mladosti i iskustva. U prvenstvu nas čeka sedam protivnika, imamo tri dalja gostovanja, u Pulu, Zadar i Šibenik, te četiri kontinentalna, kod Gorice, Croatije iz Zagreba, Broda i Varaždina. Nitko nije za podcjenjivanje, no unatoč tome što smo prvi put u Prvoj ligi, nećemo se zadovoljiti samo pukim ostankom. Ako to bude moguće, pokušat ćemo izboriti i plasman u prvu jakosnu skupinu - najavio je Celan.

Cijeli tijek priprema Vukovarci će odraditi u svom gradu, gdje na raspolaganju imaju sve potrebno: od teretane, staza za trčanje do dvorane. Uvodna dva tjedna bit će posvećena podizanju tjelesne spreme, a nakon toga će na red doći i prijateljske utakmice. U rujnu će odigrati i bar jedan turnir, i to međunarodni, a u planu je i bliža suradnja s Mursom-Osijek. (G.R.)

Možda ste propustili...

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike