Sport
POČINJE ITF FUTURES OSIJEK OPEN

Grad Osijek za turnir spremio 100.000 kuna
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.

U Perivoju kralja Tomislava jučer je predstavljen ITF Futures Osijek Open 2014., koji će se od 23. do 31. kolovoza igrati na terenima Teniskog kluba Osijek. Danas počinju kvalifikacije, u utorak su mečevi glavnog turnira, a 31. kolovoza na rasporedu je finale.

Na šestom izdanju turnira, koje je ujedno i 72. Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje, za ATP bodove i nagradni fond od 10.000 dolara igrat će tenisači iz cijele Europe.

- I ove ćemo se godine potruditi organizirati turnir na visokoj razini i pokušati opravdati očekivanja sudionika i naših gostiju. Upravo za organizaciju svake godine stižu pohvale na našu adresu, ne samo za Futures nego i za domaće turnire, pa smo tako zbog zasluga nakon Prvenstva Hrvatske do 14 godina dobili i organizaciju PH do 10 godina, koje će se na terenima u Perivoju kralja Tomislava održati u rujnu - kazao je na predstavljanju predsjednik TK Osijek, uz Vatro team jednog od organizatora Futuresa, te direktor Osijek Opena Vedran Taslidžić. Kao i prethodnih godina, uz Futures je čvrsto stao i Grad Osijek i, kako kaže Taslidžić, “ništa bez Grada, bez njegove pomoći ne bi bilo ni turnira”.

- Zadovoljni smo što možemo pomoći, jer Osijek zaslužuje ovakav turnir. Upravo su Futuresi prilika za mlade tenisače koji skupljaju prve ATP bodove, a mi želimo da ih u Osijek dođe što više i drago nam je što u našem gradu dobivaju priliku - kazao je dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham, koji je otkrio kako će Grad Osijek ovogodišnji Futures pomoći sa 100.000 kuna.

Na turniru će nastupiti tri domaća igrača, člana TK Osijek. Matej Sabanov upao je u glavni ždrijeb na osnovi rankinga, a Ivan Sabanov i Bruno Mandić dobili su pozivnice. Kroz kvalifikacije će mjesto u glavnom turniru pokušati uhvatiti još nekoliko osječkih tenisača - Sekošan, Korov, Miloš, Svalina... Inače, ove godine će tenisku karavanu u Osijeku s vrha ždrijeba predvoditi Slovak Filip Horansky, 475. tenisač svijeta. Slijede njegov sunarodnjak Marek Semjan (480. - ATP) te Slovenac Mike Urbanija (499.), Hrvat Duje Kekez (550.)...

Na jučerašnjem predstavljanju Osijek Opena Vatroslav Šrajer, iz donjomiholjačkog Vatro tenis teama, dodao je kako osječki turnir u posljednje tri godine ima status najbolje organiziranog Futuresa prema ocjenama igrača i sudaca, a cilj je taj status zadržati i ove godine. Predsjednik organizacijskog odbora turnira Stjepan Čuraj složio se kako i 2014. u Perivoju svi očekuju još jedan jak, kvalitetan i turnir na viskoj razini. I. Liović

Dječji dan na Trgu A. Starčevića

Uvertira u sljedeći tjedan i mečeve glavnog turnira su kvalifikacije, koje na teniskim terenima u Perivoju počinju danas od 10 sati. No organizatori su priredili i “kutak za najmlađe”, odnosno Dječji teniski dan, koji se svake godine održava u sklopu Osijek Opena. Kid's day održava se danas (subota) od 10 sati na Trgu Ante Starčevića.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini