Sport
KUP SLAVONIJE I BARANJE U PREPONSKOM JAHANJU

U elitnom društvu mrtva utrka vodećih Danijele i Emilije
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.

Konjički klub Osijek, koji ove godine obilježava 55 godina postojanja, organizirao je drugi put uzastopce Kup Slavonije i Baranje u preponskom jahanju. Dosad su održana četiri kola, na osječkom Pampasu i u Dardi, a u nedjelju je još samo završnica, kad ćemo na Papmspu saznati i konačni poredak za 2014.

I tom prilikom gledat ćemo četiri utakmice, na raznim visinama prepona, s tim što će posljednje dvije, najzahtjevnije, biti bodovane za poredak Kupa. Trenutačno je u konkurenciji jahač(ic)a s licencama S1 i S2 u vodstvu Nives Sić s 33 boda, ispred klupskih kolegica Martine Ivković s 25 i Mije Krajine s 18 bodova. Još zanimljiviji je poredak najboljih u elitnom društvu vlasnica licenci S3 i S4, jer su u vodstvu, s istim brojem bodova (po 36), Danijela Žuljević (KK Osijek) i Emilia Džambo, koja nastupa kao članica zagrebačke Karoce. Njih dvije su, u prethodna četiri kola, po dvaput bile prvoplasirane i drugoplasirane pa će njihov nedjeljni sraz, nakon sadašnje mrtve utrke, iznjedriti i ukupnu pobjednicu.

Program nedjeljnog susreta na Pampasu, inače, ne razlikuje se od prethodnih. Jer nakon prve dvije utakmice, s visinom prepona 0,80 i 1,00 m, slijedi natjecanje s visinom prepona 1,10, a onda i na 1,20 m. Posljednja utakmica, dakako, ima opet predviđen i baraž, za možebitno odlučujuće pripetavanje najboljih.

Završnica Kupa Slavonije i Baranje počinje u 13 sati, a ulaz na hipodrom je besplatan. (D.Kž.)

Najčitanije iz rubrike