Sport
NOVA POBJEDA “BARAKUDA”

Hrvatska preko Crne Gore u polufinale Svjetskog kupa
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je plasman u polufinale Svjetskog kupa koji se igra u Almatiju, nakon što je u četvrtzavršnici pobijedila Crnu Goru sa 6:5 (1:2, 1:1, 3:0, 1:2). Na sljedećoj prepreci Hrvatsku čeka - Srbija.

Nakon uvodnog poraza od Mađarske, Hrvatska je na Svjetskom kupu pobijedila Australiju i Kazahstan, a zatim i Crnu Goru, protiv koje je odigrala odličnu obranu i to je bio ključ trijumfa. Naime, od sredine druge četvrtine pa do tri minute prije kraja utakmice Hrvatska nije primila ni pogodak. S druge strane izabranici Ivice Tucaka u tom su razdoblju zabili četiri pogotka i poveli 6:3. Crnogorci su u završnici uspjeli smanjiti na 6:5, ali više od toga nisu mogli. Hrvatsku je predvodio sjajni Petar Muslim koji je zabio tri pogotka, dok su po jedan gol postigli Ivan Buljubašić, Marko Macan i Anđelo Šetka. Kod Crnogoraca vrlo dobar je bio dvojacDraško Brguljan i Uroš Čučković koji su postigli po dva pogotka. U polufinalu Svjetskog kupa Hrvatska se danas (13.40 sati) sastaje sa reprezentacijom Srbije koja je jučer bez većih problema pobijedila domaćina natjecanja Kazahstan sa 16:10.

- Dobro se poznajemo i nedavno smo igrali jedni protiv drugih i danas sigurno neće biti laka utakmica. Hrvati igraju dobar vaterpolo, ali mi smo momčad koja uvijek ide na pobjedu, poručio je iz tabora Srbije Nikola Eškert.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se vaterpolisti Mađarske i SAD-a. (I. Li.)

Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike