Osijek
LJETNE RASPRODAJE

U trgovinama počela prava sniženja,
uštede na odjeći i obući i do 70 posto
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.

Oni koji imaju običaj kupovati odjeću za sljedeću godinu na sezonskim sniženjima, došli su na svoje. Za posljednji su tjedan kolovoza gotovo sve trgovine odjećom i obućom oglasile završna ljetna sniženja. Pa čak i trgovine rabljenom robom!

Uštedjeti se na atraktivnim artiklima u pravilu može od 50 do 70 posto, što svakako nije zanemarivo, posebice kada je u pitanju obuća. Tako se, primjerice, u “Alpini” kvalitetne cipele i sandale iz sezone proljeće/ljeto 2014. godine mogu kupiti za 150 kuna, a u “Bambiju” dječje cipele, koje inače koštaju gotovo 500 kuna - za pola toga iznosa. Završna su sniženja i u popularnim New Yorkeru, H&M-u, Zari, C&A-u, Orsayu i Takko fashionu, gdje se jednostavne pamučne ljetne majice mogu pronaći već za 15 kuna, a bluzice za 40 kuna. Dosta se može uštedjeti i pri kupnji ljetnih haljina koje se početkom ljeta koštale tristotinjak kuna, dok se sada njihovi posljednji primjerci prodaju za samo 50 kuna! K tomu, ljetno je sniženje aktualno i u trgovinama sportskom opremom. Tako su u Herivsu na velikoj ljetnoj akciji za 40 posto sniženi svi bicikli.

Zanimljivo je i da su čak i trgovine s rabljenom robom uoči vikenda oglasile velika sniženja, pa tako jedna od njih nudi sve artikle iz aktualnog asortimana za samo 15 kuna.

A iako se tek sada u osječkim trgovinama i buticima osjećaju cijene dostojne ljetnih sezonskih sniženja, ostaje činjenica kako su mnogi trgovci s ljetnim “sniženjima” krenuli još početkom srpnja, što je zbunilo mnoge koji su već tada pohrlili u trgovine i opekli se. No, prema novom Zakonu o zaštiti potrošača, ovo je posljednja sezona kada je ovakvo što uopće moguće. Trgovci će ubuduće smjeti otvoriti sezonska sniženja samo dva puta godišnje - u razdoblju od 1. do 15. siječnja, odnosno od 1. do 15. srpnja - i moći će ih oglašavati najdulje 60 dana. Ako svi proizvodi koje odvoje na sniženje ne budu prodani u 60 dana, zakon će im dopustiti da nastave s prodajom i nakon tog roka, sve do isteka zaliha, ali “sniženje” više neće smjeti kao takvo oglašavati i time zbunjivati kupce. I. Solar

Trgovci će ubuduće smjeti otvoriti sezonska sniženja samo dva puta godišnje

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike