Osijek
PREMINULA ŽRTVA TEŠKE NESREĆE U GUNDULIĆEVOJ

17-godišnja Nikolina Amrein izgubila je bitku za život
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.

Sedam mjeseci nakon što je postala žrtvom teške prometne nesreće koja se 20. siječnja dogodila na križanju Gundulićeve i Rokove ulice, 17-godišnja Nikolina Amrein izgubila je bitku za život.

Podsjetimo, Nikolinu, ali i na njezinu dvije godine mlađu sestru Klaru te Nikolininu vršnjakinju, na pješačkom je prijelazu oborio 50-godišnji Branko Božić. Iako se automobil koji se kretao iz smjera Retfale prema središtu zaustavio, Božić, koji se kretao iz suprotnoga smjera, nije stao svojim automobilom. Srušio je sve tri djevojke, a najteže je nastradala Nikolina, za čiji su se život punih sedam mjeseci borili liječnici Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Shrvani roditelji nisu gubili nadu u njezin oporavak, iako su ozljede bile preteške i nade je svakim danom bilo sve manje. Nada u ozdravlejnje potpuno se ugasila prekjučer, a tužnu je vijest na društvenoj mreži ponajprije podijelila Tehnološka škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića, koju je pohađala.

“Pozvana je u Nebo, jer Nebo treba dobre ljude”, samo je jedna od mnogih ganutljivih poruka njezinih profesora i školskih prijatelja s kojima je dijelila klupe protekle tri godine.

- Do posljednjeg trena Nikolina nije uspjela progovoriti ni jednu riječ, ali znamo da nas je čula. Kontaktirala je očima povremeno i sigurni smo da je bila tu, s nama. Nažalost, u posljednje je vrijeme bila sve više iscrpljena i sve mršavija, dobila je i upalu pluća, reanimirana je, no njezino srce nije izdržalo. Zahvalni smo bolničkom osoblju koje je pokušalo sve da je održi na životu - ispričao nam je neutješni otac Miroslav.

Obitelj je zahvalna na podršci koju su dobivali cijelo ovo vrijeme od poznatih i nepoznatih ljudi, a među prvima bila je upravo Nikolinina škola, koja je početkom ove godine u borbi s teškom bolešću izgubila još jednog učenika - Leona Markovića. Dio novca namijenjenog njegovom liječenju upućen je obitelji Amrein, a pomoć je uputila i Zaklada “Ivan Apostolovski”, iz Zagreba, te brojni drugi građani...

Pogreb Nikoline Amrein održat će se u subotu (23. kolovoza) u 12.50 sati, na Donjogradskom groblju. M. Mihelić

Miroslav Amrein

Nikolinin otac

Ako vozač ima savjeti, peći će ga do kraja života

Sudsko vijeće Općinskog suda u Osijeku na tri je godine zatvora u travnju nepravomoćno osudilo Branka Božića. Istražni mu je zatvor ukinut, a kao mjera opreza oduzeta mu je vozačka dozvola koju neće smjeti koristiti tri godine nakon što odsluži zatvorsku kaznu kad ta mjera počinje i teći.

- U Njemačkoj bi za ovakvo što Božiću bila doživotno oduzeta vozačka dozvola. Nama ništa neće vratiti dijete i mogu mu samo poručiti da mu ne bih bio u koži. Ovozemaljski sud neće mu izreći dovoljnu kaznu, a ako ima savjesti, peći će se do kraja života - poručio je shrvani otac.

Najčitanije iz rubrike