Kultura
MUZEJ ULIČNE UMJETNOSTI

Njemački suvremeni umjetnik Boris Hoppek dovodi svoje Negritose
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.

ZAGREB - Od 24. do 31. kolovoza u staroj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87 održat će se jubilarno, peto izdanje Muzeja ulične umjetnosti, koje donosi zaokret u konceptu, ali promovira iste vrijednosti. Ove godine u Zagrebu gostuju umjetnici iz Izraela, Njemačke, Kine, Mongolije, Srbije, BiH i Hrvatske...

Već pet godina zaredom MUU okuplja umjetnike iz različitih dijelova svijeta. Naglasak je i dalje na site-specific segmentu izvedbe, ali unutar šireg pojma instalacije i skulpturalnog ambijenta. Cilj je dovesti umjetnike čiji se radovi mogu smatrati transgresivnima/avangardnima unutar odabranih medija te široj publici približiti umjetnost kroz aktivno uključivanje promatrača u iskustvo rada.

Ove godine u Zagreb dolaze umjetnici iz Izraela, Njemačke, Kine, Mongolije, Srbije, BiH i Hrvatske, a prvi put posjetitelji će moći kupiti limitirane edicije umjetničkih printova na samoj lokaciji.

Osim umjetnika s kojima MUU godinama surađuje, a to su Bruno Pogačnik Wukodrakula (Hrvatska), Mario Kolarić (Hrvatska), Vladimir Dodig Trokut (Hrvatska), Gaella Gottwald (Hrvatska), Zvonimir Tadić (Hrvatska), Duje Jurić (Hrvatska), ESH (Bosna i Hercegovina) i Ema Ema Ema (Srbija), ove će godine MUU ugostiti i njemačkog suvremenog umjetnika Borisa Hoppeka, najpoznatijeg po kontroverznim karakterima Negritos, koji prikazuju “male crnce” i autorov su apel za osvještavanje problema afričkih emigranata u Europi i stravičnih žrtava koje svake godine padaju u pokušajima prelaska na europski kontinent. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

“SUNSET BOULEVARD”

Mjuzikl Andrewa Lloyda Webera

TRADICIONALNI “PRVI PLJESAK” GLAZBENE ŠKOLE MILKA KELEMENA IZ SLATINE

Svi su zaslužili veliki pljesak kakav su dobili od publike

PREMIJERNO U HRVATSKOM NARODNOM KAZALIŠTU U ZAGREBU

Verdijev “Trubadur” 22. veljače

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ALEKSANDAR BOGDANOVIĆ KAO SHAKESPEAREOV OTHELLO

Možemo mi pogriješiti, ali ova predstava nikoga neće ostaviti ravnodušnim, to mogu jamčiti

2

STUDENTI U SUBOTU U DJEČJEM KAZALIŠTU

Petrica Kerempuh iz Osijeka je tajni agent

3

TRADICIONALNI “IN MEMORIAM” KONCERT U LISINSKOM

Zagrebačka filharmonija u petak se prisjeća velikog dirigenta von Matačića