Kultura
MUZEJ ULIČNE UMJETNOSTI

Njemački suvremeni umjetnik Boris Hoppek dovodi svoje Negritose
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.

ZAGREB - Od 24. do 31. kolovoza u staroj vojnoj bolnici u Vlaškoj 87 održat će se jubilarno, peto izdanje Muzeja ulične umjetnosti, koje donosi zaokret u konceptu, ali promovira iste vrijednosti. Ove godine u Zagrebu gostuju umjetnici iz Izraela, Njemačke, Kine, Mongolije, Srbije, BiH i Hrvatske...

Već pet godina zaredom MUU okuplja umjetnike iz različitih dijelova svijeta. Naglasak je i dalje na site-specific segmentu izvedbe, ali unutar šireg pojma instalacije i skulpturalnog ambijenta. Cilj je dovesti umjetnike čiji se radovi mogu smatrati transgresivnima/avangardnima unutar odabranih medija te široj publici približiti umjetnost kroz aktivno uključivanje promatrača u iskustvo rada.

Ove godine u Zagreb dolaze umjetnici iz Izraela, Njemačke, Kine, Mongolije, Srbije, BiH i Hrvatske, a prvi put posjetitelji će moći kupiti limitirane edicije umjetničkih printova na samoj lokaciji.

Osim umjetnika s kojima MUU godinama surađuje, a to su Bruno Pogačnik Wukodrakula (Hrvatska), Mario Kolarić (Hrvatska), Vladimir Dodig Trokut (Hrvatska), Gaella Gottwald (Hrvatska), Zvonimir Tadić (Hrvatska), Duje Jurić (Hrvatska), ESH (Bosna i Hercegovina) i Ema Ema Ema (Srbija), ove će godine MUU ugostiti i njemačkog suvremenog umjetnika Borisa Hoppeka, najpoznatijeg po kontroverznim karakterima Negritos, koji prikazuju “male crnce” i autorov su apel za osvještavanje problema afričkih emigranata u Europi i stravičnih žrtava koje svake godine padaju u pokušajima prelaska na europski kontinent. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

SIMPOZIJ UZ 70. ROĐENDAN STOJEVIĆA

Autor iz prvih jasnih i jakih otkucaja srca postmoderne

ŽIVOT GLAGOLJICE NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

Autorsko vođenje Aulom glagoljice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA U EURODOMU

E. Janković: Hodali su, hodat će

2

U OSIJEKU PREDSTAVLJEN ROMAN JOSIPA CVENIĆA “SABLASTI U DVORCU

Gdje prestaju povijesne činjenice, a gdje počinje autorova imaginacija

3

100. OBLJETNICA ZAVRŠETKA VELIKOGA RATA

Uz rat je tekao život, ljudima su bili potrebni i novac i poštanske markice