Regija
SLAVLJE U OBNOVLJENOJ CRKVI GOSPE VOĆINSKE

Tisuće hodočasnika prešle
i više od 50 kilometara
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.

VOĆIN - Na blagdan Gospe Voćinske, 21. kolovoza, središnje večernje euharistijsko slavlje u Voćinu predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević s brojnim svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama te nekoliko tisuća vjernika, koji su stigli pješice iz svih područja Požeške biskupije. Slavlju su nazočili Franjo Lucić, saborski zastupnik, Alojz Tomašević, župan požeško-slavonski, Ferdinand Troha i Željko Jakopović, zamjenici župana, Darko Puljašić, zamjenik požeškog gradonačelnika, te brojni drugi predstavnici lokalne vlasti i javnih institucija. Prije svete mise organizirana je procesija u kojoj je nošen lik Gospe Voćinske.

Biskup Škvorčević u propovijedi je istaknuo kako je svima poznato koga imaju u Voćinu, “majčinsko srce koje ih i ovom prigodom prima, raširene ruke koje ih žele zagrliti”, te sve pozvao da raspoložena i odana srca iskažu hvalu Isusovoj Majci.

U večernjim satima na liturgijskom prostoru ugašena su svjetla te je uz svijeće počela služba svjetla, hvala i molbenica Isusovoj Majci u kojoj se zahvaljivalo za dar svetosti pape Ivana Pavla II. po Marijinu zagovoru i preporučalo hodočasnike njezinoj zaštiti. U maloj procesiji oko crkve pronesen je lik Gospe Voćinske, kojoj su vjernici izražavali svoje poštovanje upaljenim svijećama, pjesmom i molitvom.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana