Regija

Dan grada Slatine
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.

SLATINA – Ovoga vikenda počinje niz događanja organiziranih radi obilježavanja 1. rujna, Dana grada Slatine, i 717. obljetnice prvog spomena imena grada.

Danas se održavaju tradicionalne sportske igre hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Virovitičko-podravske županije, koje će početi odavanjem počasti poginulim braniteljima kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade. Na istom prostoru sutra se održava sajam i prezentacija obrtnika iz Udruženja obrtnika Slatina. Predviđeno je predstavljanje obrta, zanimljive nagradne igre, miniradionice i degustacija obrtničkih proizvoda. Prijavljeno je sudjelovanje više od sto obrtnika, a sajam počinje u 17 sati. Na Trgu sv. Josipa, u 19.30 sati, koncert će održati glazbena skupina Villa Vereucha.

Sljedećeg tjedna i posljednjeg vikenda u kolovozu Slatinčane očekuje veliki broj kulturnih, zabavnih i sportskih programa, među njima utakmice u povodu 60. obljetnice RK Slatina, sajam rukotvorina KREUS i Kako su radili naši stari, tamburaška večer i koncerti Opće opasnosti, Otkazanog leta i Antonije Šole, natjecanje u kuhanju čobanca, a bit će izveden i glazbeno-scenski prikaz Šampanj, Šampanj, u čast prvog hrvatskog pjenušca proizvedenog u Slatini.(P.Ž.)

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike