Regija
GASTRONOMSKA PROMOCIJA BARANJE

Satarašijada u Kopačevu
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.

KOPAČEVO - U organizaciji kopačevskog dijela DZMH-a i MKUD-a Arany Janos, u Kopačevu će u subotu biti održana druga Satarašijada - natjecanje u kuhanju sataraša.

- Kao i Ribarski dani, cilj je i ove manifestacije brendiranje Kopačeva kao središta baranjskog turizma, ali i kao mjesta na obalama Kopačkog rita, čiji su se stanovnici zbog zabrane izlovljavanja ribe iz rita okrenuli povrtlarstvu, a prije svega proizvodnji rajčice i paprike, koja zbog izuzetnog pogodnog tla u tom mjestu daje izvrsne rezultate. S obzirom na brojnost natjecanja u raznim 'kuhačkim' specijalitetima diljem Baranje, izbor natjecanja u kuhanju sataraša isključivo od rajčice i paprike iz Kopačeva logičan je izbor za promociju Kopačeva - objašnjavaju organizatori.

Okupljanje natjecatelja i početak kuhanja planiran je za 14 sati, a završetak za 17 sati. Žiri će ocjene objelodaniti oko 19 sati, nakon čega počinje velika ulična zabava. Kotizacija po ekipi (do osam osoba) iznosi 100 kuna, za što će natjecatelji dobiti paviljonski šator, stol, klupe za osam osoba, te svu potrebnu kopačevsku rajčicu i papriku. Svi natjecatelji dobit će na dar kotlić od deset litara.

- Pri ocjenjivanju žiri će, osim boje i okusa sataraša, ocjenjivati i izgled paviljona, stola te postava - poručuju organizatori, naglašavajući kako su do sada prijavljene 22 ekipe iz Hrvatske i Mađarske. Više informacija može se dobiti na brojeve telefona 091/782-5712 (Jožef Varga), ili 091/323-6380 (Žolt Faraho). Sponzori manifestacije su DZMH i Općina Bilje.

I.Getto

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike