Regija
POZIVAJU ŽUPANIJU, GRADOVE I OPĆINE:

Laburisti VSŽ-a: Osigurajte 30 posto iznosa za knjige
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.

ŽUPANJA - Hrvatski laburisti - stranka rada Podružnice Vukovarsko-srijemske županije predlažu rješenje pitanja financiranja udžbenika za osnovce i srednjoškolce.

- Početak nove školske godine stanovnike županije za opremanje učenika koštat će između 35 i 40 milijuna kuna, a od tog iznosa više od 30 milijuna kuna odnosi se na nabavu udžbenika. S obzirom na to da su navedeni iznosi veliki financijski teret za već osiromašene stanovnike županije, Laburisti traže socijalnu osjetljivost općina, gradova i Županije. Svjesni smo slabog punjenja proračuna te predlažemo simboličnu financijsku gestu - navodi se u priopćenju Laburista koje potpisuje Ivica Šarić, povjerenik Podružnice za VSŽ.

Predlažu da općine i gradovi sufinanciraju 20 posto cijena udžbenika, što je teret od šest milijuna za općine i gradove, a županija bi sufinancirala 10 posto cijene školskih udžbenika, što je tri milijuna kuna. Nositelj projekta treba biti županijski Upravni odjel za školstvo koji raspolaže kompletnim podacima o broju učenika po razredima i školama.

Hrvatski laburisti pozivaju načelnike, gradonačelnike i župana VSŽ da navedena sredstva iznađu u svojim proračunima i na taj način bar malo ublaže ovaj udar na proračun građana, stoji u priopćenju.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike