Regija
NEOBIČAN PRIZOR NA SLAVONSKOM NEBU

Tri Britanke u balonu iznad Vinkovaca
Objavljeno 23. kolovoza, 2014.

VINKOVCI - Na nebu iznad Vinkovaca nesvakidašnji prizor, tri gošće iz Velike Britanije koje putuju svijetom odlučile su se provozati iznad Vinkovaca u balonu. Na taj način obilaze svijet i posjećuju gradove. U Vinkovce ih je dovela povezanost sa Zrakoplovnim klubom Vrabac. Posjet triju gošći, zaljubljenica u letenje razveselio je njihove kolege, članove kluba.

- Inače su iz Engleske, održavam s njima od ranije kontakt, imaju zanimljiv hobi to je balonarstvo, sad su došle i kod nas na naš prijedlog da posjete Vinkovce - rekao je Milan Mravinac, predsjednik Zrakoplovnog kluba Vrabac.

- Dolazimo iz Bristola, a Bristol je prijestolnica balonarstva u Engleskoj. Naučila sam letjeti prije deset godina kada sam upoznala svog supruga, od tada sam strastveni zaljubljenik u letenje balonom, u putovanja i posjete raznim zemljama svijeta, upoznavanje lokalnog stanovništva, i uživanje u prekrasnim krajolicima, sada i u Hrvatskoj - istaknula je Allie Dunnington. Ona je i vlasnik ženskog svjetskog rekorda jer je balonom posjetila 67 zemalja. Njezinu ljubav dijele i prijateljice s kojima je došla. Mlada Johanna ima tek 18 godina, trenira pilotiranje balonom.

Nakon priprema i brojnih sigurnosnih provjera, balon je napuhan – spreman za let prema Rokovcima, kamo su odlučile odletjeti, dok ih jedna članica tima uvijek prati automobilom. Cilj im je obići što više zemalja u svijetu. Iz kluba kažu kako su gošće oduševljene Vinkovcima, vjeruju da će doći ponovno u Hrvatsku. Tri gošće postale su i počasne članice Zrakoplovnog kluba Vrabac, a kako kažu, s divnim dojmovima iz Vinkovaca odlaze dalje za Srbiju, Bugarsku, Grčku i Rumunjsku.M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike