Sport
ŠKOLA NOGOMETA GRADA POŽEGE

Zajedništvom do željenih rezultata
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.

POŽEGA – Formiranjem škole nogometa grada Požege, u koju su uključeni dječaci od 6 do 15 godina, obuhvaćeno je po kategorijama oko 150 dječaka s kojima radi pet trenera. Preko ljeta nije bilo prekidanja treninga i polako se u hodu ustrojavala ta gradska škola nogometa. S djecom rade profesori tjelesne i zdravstvene kulture: Mario Raguž, Dino Žiška, Vjekoslav Čerti i Marko Vujnović te trener nogometa s “C” licencom Goran Jurković. Uređenjem terena na Centru za rekreaciju kompletan se proces odvija na tome mjestu, dok starije kategorije (kadeti, juniori, seniori) iz ŠNK Slavonija treniraju i igraju utakmice na igralištu Slavonije.

Juniori i seniori iz NK Požega aktivnosti obavljaju na terenima Centra za rekreaciju. Iz Gradske škole nogometa dječaci će igrati u mlađim kategorijama ŠNK Slavonija i NK Požega, ovisno o razredu natjecanja i njihovim mogućnostima. Jedna ekipa mlađih i starijih pionira igrat će u kvalitetnoj ligi mladeži regije Slavonije i Baranje u sastavu ŠNK Slavonija, dok će jedna ekipa mlađih pionira igrati u županijskoj nogometnoj ligi u sastavu ŠNK Slavonija, a jedna ekipa starijih pionira igratće u sastavu NK Požega.

Najmlađe ekipe u kategoriji limaća igrat će u ligi županijskog nogometnog saveza u sastavu ŠNK Slavonije. Treneri su u velikoj mjeri već formirali sastave svojih selekcija i igraju prijateljske utakmice te tako pripremaju dječake na prvenstvo koje se igra po liga sustavu. Najmlađe ekipe igrat će svoje prvenstvo turnirski i za to se treneri limaća također pripremaju.

Najmlađi nogometaši pod vodstvom trenera Maria Raguža i Dine Žiške sudjelovali su već na nekoliko turnira, pri čemu treba izdvojiti međunarodni turnir u Orašju (BiH), na koji su išli autobusom uz pratnju nekoliko roditelja, a Grad je pokrio troškove prijevoza. Prošloga vikenda dvije su ekipe (godišta 2004. i 2006.) autobusom putovale u Batrinu. Na turniru su sudjelovale ekipe iz N. Gradiške, Slav. Broda i Batrine, a limaći ŠNK Slavonija u obje su kategorije osvojili prvo mjesto. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku