Regija
VIJEĆE SRPSKE NACIONALNE MANJINE OGORČENO

Odnesena spomen-ploča
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.

POŽEGA - Proteklog tjedna uočeno je skrnavljenje spomen-obilježja nevino stradalim mještanima Čečavca, Čečavačkog Vučjaka, Jeminovca, Ruševca i Šnjegavića, odnošenjem mramorne ploče sa spomen-obilježja. S ovim činom upoznata je policija koja je odmah po dojavi od strane mještana izvršila očevid na terenu.

- Ovo spomen-obilježje podiglo je Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije u suradnji s drugim manjinskim vijećima i mještanima naselja Čečavac, Čečavački Vučjak, Jeminovac, Ruševac i Šnjegavić krajem 2012. godine, nevino stradalim mještanima dotičnih naselja koji su stradali u ratnim zbivanjima 1991. godine – ističe u svom priopćenju javnosti Miroslav Grozdanić, predsjednik Vijeća i zamjenik župana požeško-slavonskog.

Na ovo spomen-obilježje vijenac je položio i predsjednik RH dr. Ivo Josipović kada je posjetio ovu srpsku zajednicu na prostoru Požeško-slavonske županije. Spomen-obilježje inače je bilo u većini slučajeva i mjesto pijeteta prema ovim stradalnicima, na koje su njihove obitelji i rodbina postavljali cvijeće i palili svijeće, oplakujući svoje bližnje, jer većina stradalih nakon više od 20 godina još uvijek nisu pronađeni, a, nažalost, nisu procesuirani ni oni koji su odgovorni za njihovo stradanje – navodi Grozdanić. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike