TvObzor
MARKOV TRG

Opet promjene u vladi, bar na TV!
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.
Autor i scenarist je Saša Runjić, a uloge tumače Tarik Filipović, Željko Königsknecht, Emir Hadžihafizbegović, Nikola Kojo i drugi

Ove nedjelje dobivamo novu vladu, ali - samo na televiziji. Napokon ćete saznati kako stvari izgledaju iza zatvorenih vrata Markova trga, jer će u nedjelju, 24. kolovoza, od 22 sata RTL Televizija prikazati pilot-epizodu dugoočekivane političke satire “Markov trg”, u kojoj visoke političke dužnosnike u Hrvatskoj i regiji, njihove vozače i političke novinare tumače poznata glumačka imena poput Tarika Filipovića, Željka Königsknechta, Emira Hadžihafizbegovića, Nikole Koje, Vedrana Mlikote, Ranka Zidarića i drugih.

Ako ste pomislili da znate kako izgleda radni dan visokopozicioniranih političkih dužnosnika hrvatske vlade, prva politička satira o radu naših političara može vas ili razuvjeriti ili potvrditi vaše sumnje i razmišljanja. Radnja pilota “Markov trg” smještena je u hrvatsku svakodnevicu i na humorističan način opisuje zakulisne igre na najvišem državnom i međudržavnom nivou.

Marko Crnogaća (Tarik Filipović) državni je tajnik za opće poslove, specijalni izaslanik premijera za unutarnju politiku i još štošta, ali sumnjiva morala i dobro povezan s predstavnicima sive eminencije. Svaki put kad se nađe u neugodnoj situaciji, vješto je okrene u svoju korist, a s obzirom na to da se itekako udomaćio u ugodnoj političkoj fotelji, ne namjerava iz nje otići bez borbe i manipulacija... Uživa u svom poslu, ili, bolje reći, neradu, sve do onog trenutka kad njegovi mutni poslovi oko javnih natječaja, prijave zbog prijetnji službeniku Haaškog suda, provođenje pritiska na neovisne medije, odbijanje primitka predstavnika javnih udruga i slične spletke ne dospiju u ruke predsjednika vlade, dr. Slavka Patljaka (Željko Königsknecht). U toj ne baš zavidnoj situaciji premijeru Patljaku u pomoć priskaču srbijanski predsjednik Svetozar Panajotović (Nikola Kojo) i predsjedajući predsjedništva BiH Enver Hadžibajrić (Emir Hadžihafizbegović), a Crnogaća će morati sklopiti prijateljstva s kolegama u vladi, ponajprije sa zamjenicom ministrice za europske intergacije Mirjanom Gruber-Cicvarić (Lana Barić) i ministrom prometa, pomorstva i veza Pravomilom Karkovićem (Ozren Grabarić).

Piše: Dražen BAĐUN
O ELITI DUHOVITO I SATIRIČNO

Producentska kuća “Fikcija” Vanje Runjića i “Ujedinjene produkcije” stoje iza ovog vrlo duhovitog i satiričnog prikaza političke elite društva u kojoj su spletke uvijek glavna tema razgovora. Autor, producent i scenarist je Saša Runjić, a glazbu potpisuje poznati splitski bend TBF. Uz renomirane kazališne, filmske i televizijske glumce, listu glumačke postave pilot-epizode ove intrigantne političke vizije dopunjuju Mia Biondić kao premijerova tajnica Zrinka Francetić, Ranko Zidarić kao politički novinar Branimir Hrušt, Vedran Mlikota kao Crnogaćin vozač Marinko i drugi.

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike