TvObzor
RTL TV

Vatre ivanjske - Ljubav, intrige, osveta, požuda, ljubomora i kajanje
Objavljeno 22. kolovoza, 2014.
Mlada liječnica Ana Kolar, nakon iznenadne i neočekivane smrti svoje pomajke Tilde, dolazi u pitoreskno mjesto Ivanje vođena željom da tamo pronađe odgovore na pitanja o Tildinom tajnovitom životu...

Sudbina. Svi bismo je htjeli znati... No, neki će je saznati - uskoro! Ljubav, intrige, osveta, požuda, ljubomora i kajanje, sve to čeka junake nove dramske serije “Vatre ivanjske” od ponedjeljka, 25. kolovoza, od 20 sati na RTL Televiziji.

Ana Kolar (Nevena Ristić), mlada liječnica, nakon iznenadne i neočekivane smrti svoje pomajke Tilde, dolazi u pitoreskno mjesto Ivanje, vođena željom da tamo pronađe odgovore na pitanja o Tildinom tajnovitom životu, kao i da otkrije istinu o velikom imanju i vinogradu koje joj je Tilda ostavila u nasljedstvo. Upravo zbog njih ulazi u sukob s Božom Magdićem (Frane Perišin), kojem je Tilda, prije više od dvadeset godina iz neobjašnjivih razloga, prepustila vođenje imanje. Fatalnom slučajnošću već na samom silasku s vlaka Ana upoznaje Viktora Magdića (Slaven Španović), udovca i oca djevojčice, ni ne sluteći da je on sin samoprozvanog vlasnika njezina imanja. Viktor i Ana se zaljubljuju i uvjereni su da će se za svoju ljubav moći izboriti, unatoč zlobnim utjecajima zle Božine žene Elene (Ksenija Pajić) i njezine ljubomorne kćeri Klare (Ornela Vištica), koja želi Viktora za sebe.

Istovremeno se u Ivanju, nakon mnogo godina razdvojenosti, ponovo susreću dvije sestre, Elena i Dinka (Linda Begonja), ali i njihova zajednička ljubav iz mladosti, Petar Kolar (Aleksandar Cvjetković). Dinka, sada uspješna odvjetnica udana za ambicioznog poslovnog čovjeka Patrika Vidana (Alen Liverić), nikad nije preboljela Petra, a njezin povratak u rodno mjesto poljuljat će Elenine planove. Osim što će se svim silama truditi sakriti grijehe iz prošlosti i zagorčati život sestri, Elena će istovremeno dati sve od sebe da osvoji svoju nikad prežaljenu ljubav, Petra.

Unatoč problemima koje u Ivanju zatiče, Ana ima osjećaj da je sudbinski povezana s mjestom, ali i stijenom koju zovu po vještici Ivki iz legende o kojoj joj je pomajka Tilda kao maloj pričala. Priča Dinke, Petra i Elene zrcali se u životnoj priči Ane i Viktora, a njihove sudbine se međusobno isprepliću pod teretom raznih izazova te na njih bitno utječu, razdvajajući ih i spajajući istovremeno, a sve to s ciljem da se napokon riješe tajne koje su duboko zakopane u Ivanju, i tako konačno skinu kletvu s mjesta i ostvare istinsku ljubav i obiteljsku sreću.

Piše: Dražen BAĐUN
EKSKLUZIVNE LOKACIJE SNIMANJA

Serija “Vatre ivanjske” rađena je u produkciji Fremantle Media Hrvatska, a već dva mjeseca snima na velebnim lokacijama u okolici Zagreba, poput raskošnog dvorca Lužnica bana J. Jelačića u Zaprešiću, kleti Stari Mlin i vinogradima te na imanju Kezele u blizini Ivanić Grada, kao i u studiju “Jadran filma”, u kojem je na 1500 četvornih metara izgrađeno čak dvanaest velikih setova.

IMPRESIVNA GLUMAČKA POSTAVA

Impresivnu glumačku postavu nove dramske serije čine poznata glumačka imena. I dok Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Filip Juričić i Ana Begić-Tahiri (serija “Bibin svijet”) ostaju vjerni RTL-ovim formatima, gledatelji će na ekranima RTL-a ove jeseni u seriji “Vatre ivanjske” imati priliku vidjeti i glumce koje su donedavno pratili u serijama konkurentskih televizija, kao što su Doris Pinčić-Rogoznica, Ornela Vištica, Frane Perišin, Linda Begonja, Alen Liverić, Barbara Nola, Iva Mihelić, Marko Cindrić i Jan Kerekeš. Hvaljena i iznimno cijenjena legenda hrvatskog glumišta Lela Margitić prihvatila je ulogu tajanstvene Tilde u ovom projektu, njezinu ljubimicu Anu tumači poznata mlada beogradska glumica Nevena Ristić (serija “Cvat lipe na Balkanu”), a Slaven Španović (serija “Mamutica”) zaigrat će udovca Viktora.

Redateljsku palicu preuzeli su Ivan Šarić, Aldo Tardozzi, Dario Pleić i Tomislav Rukavina. Mišo Orepić i Igor Zezelić direktori su fotografije, a intrigantne i složene likove koji se bore za ono što im pripada nastali su prema ideji spisateljice Diane Pečkaj-Vuković, čije su prethodne serije rušile rekorde gledanosti (“Ljubav u zaleđu”, “Dolina sunca”, “Pod sretnom zvijezdom”), te Koraljke Meštrović i Dee Matas.

DORIS PINČIĆ: Ponekad ću i spletkariti

Glumica Doris Pinčić-Rogoznica vraća se na male ekrane i to u - vamp izdanju! Poznata Zadranka u RTL-ovoj seriji "Vatre ivanjske" igra lik lijepe, inteligentne, zanosne i vrlo tajnovite Magdalene. Taj lik, međutim, poprilično je drugačiji od onog na koji su je hrvatski gledatelji navikli gledati. I sama Doris, majka 6-mjesečnog sinčića, koja se prije nekoliko mjeseci vratila i voditeljskoj ulozi na Narodnom radiju, zadovoljna je novom ulogom i ekipom s kojom radi.

- Magdalena je velik glumački izazov za mene, a izazove u životu općenito obožavam. Svaku ulogu doživljavam vrlo osobno, jer je to dio mene u trenutku u kojem je iznosim. Nadam se da će publika to osjetiti i da se neće ljutiti na mene što ću ponekad spletkariti protiv glavnih protagonista. Valja imati na pameti da se i ona sama bori protiv svojih nesigurnosti i za ljubav, iako je put do pakla, zna se, jako često popločan dobrim namjerama - rekla je Doris Pinčić.

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike