Sport
HAJDUK MINIMALNO PORAŽEN OD DNJIPRA

Sušić i Lovre Kalinić sačuvali nadu u prolazak
Objavljeno 20. kolovoza, 2014.

Vezani članci

TRI HRVATSKA KLUBA U DOIGRAVANJU EUROPSKE LIGE

Može li trojac najaviti dugu europsku jesen?

Hajduk ima izgleda za prolazak u skupini Europske lige nakon što su ga u prvoj utakmici 4. pretkola, odnosno doigravanja, protiv Dnjipra spasili strijelac Sušić te sjajni vratar Lovre Kalinić, koji je svojim obranama izludio suparničke igrače i navijače.

U Kijevu su Splićani minimalno poraženi od Dnjipra, ali rezultat 1:2 uz gol u gostima aktivan je za uzvrat na vjerojatno punom Poljudu. Iako Splićani na kraju mogu i žaliti za remijem i zbog primljenog pogotka u završnici, pobjeda Dnjipra nije nezaslužena. Posebice ako se zna što su domaćini sve propustili u prvom poluvremenu.

Dnjipro je sjajno krenuo, u prvih 45 minuta napadao iz svih oružja, ali Hajduk se, najviše zahvaljujući sjajnom vrataru Kaliniću, uspio obraniti. Domaćin je u prvom dijelu uputio 17 udaraca prema vratima Hajduka, čak devet u okvir, ali Kale je uvijek bio na pravom mjestu. S druge strane, Hajduk nije napravio ništa.

Nakon što je izdržao sve Dnjiprove napade u prvom dijelu, Hajduk je puno bolje ušao u drugo poluvrijeme. A onda u 47. minuti hladan tuš za domaćine. Sušić je iskoristio odbijenu loptu nakon udarca Vršajevića i dok se ukrajinska obrana nije snašla, “zakucao” za vodstvo Hajduka. Međutim, radost Splićana nije dugo trajala, a ugasio ju je bivši igrač “bilih” Nikola Kalinić. Nakon što je njegov prezimenjak Lovre odbio jedan šut, Kalinić je došao iz drugog plana i kaznio neodlučnu obranu Hajduka za 1:1. Mogao je Hajduk odmah do novog vodstva, ali Vršajeviću je loptu odlično skinuo Bojko. I dok su prijetili i jedni i drugi, u 69. minuti Hajduk je teško oštećen nakon što bjeloruski sudac nije svirao penal kada je Strinić napravio očigledan prekršaj nad Maglicom. Umjesto 11-erca Hajdukov je igrač dobio žuti karton zbog prigovora.

U samoj završnici utakmice Dnjipro je poentirao za pobjedu. Leo je na boku prošao Vlašića i ubacio, a glavom pokraj čak četiri igrača Hajduka loptu u mrežu pospremio je Šakov. Nakon svega hajdukovcima može biti žao zbog dekoncentracije u završnici utakmice, ali imaju se pravo ljutiti i na suca Kulbakova, koji nije sudio čisti penal nad Maglicom. No Hajduk ima šanse da u uzvratnoj utakmici na Poljudu osigura ulazak u skupinu Europske lige. I. Li.

Dnjipro                       2  (0)
Hajduik                       1  (0)

KIJEV - Olimpijski stadion. Sudac: Aleksej Kulbakov (Bjerorusija). Strijelci: 0:1 Sušić (47), 1:1 Kalinić (50), 2:1 Šakov (88)

DNJIPRO: Bojko, Fedecki (od 70. Leo Matos), Douglas, Mazuch, Strinić, Zozulja, Rotan, Kravčenko, Bruno Gama (od 59. Šakov), N.Kalinić, Seleznjov (od 78. Bartulović)

HAJDUK: L.Kalinić, Milić, Milović, Maloča, Vršajević, Caktaš, Anđelković (od 71. Mezga), Sušić, Gotal (od 46. Vlašić), Maglica (od 77. Milevski), Kouassi

Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana