Sport
OSJEČANI SE SPREMAJU ZA HAJDUK

U Gradskom vrtu traži se zamjena
za “požutjelog” Mileta Škorića
Objavljeno 21. kolovoza, 2014.

Pobjeda u Kranjčevićevoj “razmekšala” je inače čvrstog i odlučnog trenera Tomislava Rukavinu pa je igračima dao dva dana odmora. No jučer su opet svi bili na okupu i počeli pripreme za nedjeljni susret s Hajdukom. Bodovi koje su donijeli iz Zagreba znatno su razvedrili nebo iznad Gradskog vrta pa se sad kuju planovi kako srušiti i Hajduk te tako dodatno oplemeniti pobjedu ostvarenu u Zagrebu. Na treninzima do utakmice Rukavina će se najviše posvetiti potrazi za čovjekom koji će popuniti mjesto u veznom redu nakon suspenzije Mileta Škorića. Mile je u Zagrebu zaradio treći žuti karton pa je prisiljen preskočiti susret sa Splićanima.

- Kandidata za Škorićevu zamjenu je nekoliko: Ugarković, Mioč, Vitaić, a možda se i Šorša nađe u tim kombinacijama. On je odradio normalan trening i očito će zdravstveno biti spreman. Naravno, duža stanka ostavila je traga na njemu pa vjerojatno neće imati punu minutažu, ali ćemo ga koristiti tijekom susreta - kaže Rukavina.

Još jedna od zadaća bit će kako još bolje pokrenuti napadačke kapacitete. Pojačanja koja su ljetos stigla Ivan Baraban i Jasmin Mešanović zasad se još uvijek prilagođavaju poziciji na kojoj igraju. Ni jedan od njih nije po vokaciji krilni igrač pa to sigurno utječe na kvalitetu njihovih nastupa.

- Mešanović je žrtvovan na toj poziciji, ali Josip Barišić, koji igra na poziciji centralnog napadača, pruža dobre igre i nema ga smisla dirati. Mešanović je zadovoljavajuće odradio obrambene zahtjeve, a što se ofenzive tiče, uvjeren sam kako će se brzo prilagoditi na novu poziciju. Kad je Baraban u pitanju, stvar je samo trenutka kada će njegov napadački doprinos postati opipljviji. Obojica imaju moje puno povjerenje - kaže Rukavina.

Uglavnom, “natječaj” za mjesto u veznom redu neće trajati predugo. Rukavina ne pripada među one trenere koji do posljednjeg trenutka drže neizvjenost oko prve postave.

- Zagovornik sam standardnosti, ali i stalnog praćenja forme igrača na treninzima. Nisam pristalica neizvjenosti kada je udarna momčad u pitanju. Želim da igrači bar dva dana prije utakmice znaju tko će igrati. Mislim da se tako mogu kvalitetnije pripremiti za sam nastup - objašnjava šef struke u Gradskom vrtu.

Neke ozbiljnije promjene u momčadi ne treba očekivati jer sad konačno možemo reći nepisano pravilo “da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja”. Osijek je konačno došao do prvog trijumfa, a sljedeći je cilj povezati dvije pobjede. Prva prilika za to dolazi već u nedjelju protiv Hajduka. Ako uspiju u tome, “bijelo-plavi” bi napravili veliku stvar. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike