Osijek
TKO GA ČUVA NAKON RADNOG VREMENA?

Ulaz u Pothodnik iz Županijske “drže” konobari, a ostala dva čistačice
Objavljeno 20. kolovoza, 2014.
Turisti žele razgledati pothodnik nakon 20 sati, ali im to nije dopušteno

Desetke lokala u pothodniku na Trgu Ante Starčevića ne čuva zaštitarska služba, što bi bilo za očekivati.

Onaj tko se zatekne unutar poznatog “labirinta” ne treba tražiti ni čistačicu da mu otvori vrata jednog od četiriju izlaza, nego konobara caffe bara Metropolis koji, prema potrebi, radi i nakon 20 sati radnim danom, odnosno nakon 13 sati subotom!

Situacija je još složenija, jer se nakon radnog vremena iz pothodnika može izići samo na jedan izlaz, onaj iz Županijske ulice, a preostala dva zaključava čistačica, detaljno nam je pojasnio Igor Kragujević iz caffe bara Metropolis.

- Činjenica je da ima ljudi koji žele ući u pothodnik i nakon što se zatvore svi lokali. Budući da je dolje Hrvatska pošta, ali i drugi lokali, nikoga ondje ne puštamo, jedino uz našu prisutnost mogu otići na toalet. Obično bude riječ o turistima koji žele pogledati unutrašnjost pothodnika i nakon 20 sati radnim danom, ili subotom nakon 13 sati, no to ne dopuštamo. Mi u kafiću radimo sve dok ima gostiju, a to uglavnom bude do 22 sata, obično ne duže - pojasnio je Kragujević.

Zanimljivo je da prostor pothodnika pomoću kamere također nadgledaju konobari, a Zdravko Banjan, direktor Parangala, tvrtke zadužene za nadzor električne energije i vode u pothodniku, kaže kako do sada nije bilo problema. Naglašava, međutim, da Parangal u ovakoj situaciji ne može biti odgovoran za eventualnu štetu, ili bilo kakvu neželjenu situaciju.

- Čistačice su naše i “drže” dva ulaza, a konobari onaj prema Županijskoj ulici. Mi smo lagano protestirali zbog toga, no naravno da kafić želi zaraditi, uložili su i uspjeli su dogovoriti nadzor tog jednog ulaza - prokomentirao je Banjan.

Marija MIHELIĆ
Umalo u pothodniku čekala ponedjeljak ujutro

Jedne subote, prije nekoliko godina, jedna je naša sugrađanka umalo ostala zaključana u pothodniku. Podsjetimo, bila je šokirana vidjevši da je glavni izlaz, onaj prekoputa prodavaonice Borovo, zaključan i bila je sreća što su, kako je tada ispričala, sreli ženu koja ih je uputila na tada jedini mogući izlaz, onaj prekoputa Šamačke ulice. U to vrijeme, naime, u pothodniku nije bilo kafića pa nije bilo ni ključa.

Na novinarski upit vatrogascima jesu li ikada spašavali nekoga iz zatvorenog i zaključanog pothodnika, dobili smo negativan odgovor.

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike