Osijek
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Ljetna škola Crvenoga križa okupila 200 mladih
Objavljeno 21. kolovoza, 2014.

Podizanjem zastave i pjesmom “Neka cijeli ovaj svijet” počela je 11. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije u Orahovici. Ovu je tradicionalnu manifestaciju otvorenom proglasio prof. Marko Đukić, rukovoditelj Ljetne škole mladih.

U Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici okupilo se gotovo 200 mladih Crvenog križa, većinom s područja Osječko-baranjske županije, kao i iz cijele Republike Hrvatske te Novog Sada i Sombora (Republika Srbija), Doboja i Tuzle (Bosna i Hercegovina) i Pečuha (Mađarska).

- U sljedećih će se deset dana mladi educirati za različite programe iz područja rada Crvenog križa, kroz radionice prve pomoći, realističnog prikaza ozljeda, djelovanja u katastrofama, komunikacijskih i organizacijskih vještina, prevencije ovisnosti i spolno prenosivih bolesti, prevencije trgovanja ljudima te sigurnog ponašanja na internetu i međunarodnog humanitarnog prava - istaknuo je Đukić.

Edukacija će se provoditi prema načelu mladi za mlade. Naime, voditelji programa mladi su volonteri Crvenog križa koji su ranije educirani za zadane teme, a posljednjih su nekoliko mjeseci pripremali cjelokupni program 11. Ljetne škole mladih.

- Ova Ljetna škola mladih, kao i sve do sada, bit će ispunjena znanjem, idejama, smijehom i prijateljstvom, a sve u cilju širenja humanosti i poruke mira prema mladima i onima kojima će mladi to dalje prenositi - istaknuo je naš sugovornik. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike