Kultura
4. OPUZEN FILM FESTIVAL

Opuzenski festival otvoren hit-filmom “Majstori” s Aretom Ćurković
Objavljeno 20. kolovoza, 2014.

OPUZEN - Na prepunom glavnom opuzenskom trgu Pjaca, uz nazočnost ministrice kulture Andree Zlatar Violić, u utorak navečer svečano je otvoren Opuzen film festival, u čijem će se četvrtom izdanju prikazati više od 100 filmova.

“Ove godine Opuzen je doista veliki grad jer grad ne čine brojke stanovnika, čine ga ljudi koji rade“, rekla je ministrica te pozdravila organizacijsku ekipu festivala koja je učinili sve kako bi napravila pravi međunarodni, a sada i regionalni festival koji je u top pet hrvatskih filmskih festivala. “Raspon, od kratkih, dugometražnih, pa do animiranih, dokumentarnih je raspon filmova koji pokriva najveći artistički domet koji je trenutno dostupan“, izjavila je ministrica.

“Prije četiri godine Opuzen Film Festival krenuo je s filmskim projekcijama u cilju povratka kinematografskog sadržaja u sva mjesta koja su ga nekad imala, uključujući i Opuzen. Ove godine prikazujemo filmove u četiri grada na šest lokacija“, rekao je direktor festivala Augustin Zonjić. Naime, ove se godine festival proširio na Metković, Ploče i Žuljanu. Tijekom vikenda prije službenog početka festivala u Opuzenu tamo je prikazao osam filmova.

Kao film otvaranja izabrana je komedija Dalibora Matanića “Majstori”, no prije filma publici su podijeljeni leteći lampioni, koji su ubrzo ispunili nebo nad Opuzenom na opće zadovoljstvo posebno najmlađe publike.

Opuzen Film Festival traje do 23. kolovoza, uključuje 104 europska i domaća filma, a projekcije se kao i proteklih godina održavaju na tri lokacije: kino “Pjaca”, kino “Riva” i kino “Likovni salon”.

Tijekom festivala posjetitelji će u Likovnom salonu moći pogledati i izložbu “Kazališni i filmski plakati Austrije”, koju je u utorak također otvorila ministrica kulture. (I.Ogrizović/D.Kć.)

Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike