Regija
SIBINJ

Zebra služi kao “zebra”
Objavljeno 20. kolovoza, 2014.

SIBINJ - U Sibinju, selu dvadesetak kilometara od Slavonskog Broda, na putu je osvanula zebra. Nije doduše prava, nego iscrtana na raskrižju ulica Matije Gupca i Sibinjskih žrtava, u središtu sela. Neobičan pješački prijelaz koji privlači poglede mještana kao i slučajnih prolaznika nastao je prije petnaestak dana, dan nakon što je završena sanacija kolnika u Ulici Matije Gupca, za što je Općina izdvojila 400 tisuća kuna.

- Baš smo drugi dan nakon završetka radova planirali iscrtati pješački prijelaz, no ujutro je osvanuo zgodan crtež zebre, i sve nas iznenadio pa smo se dogovorili da zebra neko vrijeme ostane na kolniku dok ne izblijedi jer je 'fora' za djecu - kaže sibinjski načelnik Josip Pavić. No, ni on nije otkrio misterij tko je autor tog umjetničkog djela. Naime, u „Cestaru“, izvođaču radova na sanaciji kolnika, nisu sudjelovali u zgodnoj dosjetki, a nitko se iz sela ne prijavljuje niti otkriva autora pa se može pretpostaviti da je crtež djelo likovno talentirane seoske djece.

Kako je riječ o lokalnoj, nerazvrstanoj cesti o kojoj odlučuje vodstvo Općine, crtež će, kako navodi Pavić, do daljnjega ostati na raskrižju sporedne i glavne ulice u Sibinju.(M.R.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike