Mozaik
BICIKLISTIČKA UTRKA

Najbolji biciklisti Slavonije natječu se na srednjovjekovnim stazama u Orahovici
Objavljeno 21. kolovoza, 2014.
Startnina je 40 kuna u pretprijavi, odnosno 50 kuna na dan utrke

Biciklistički klub LOOD, Javna ustanova Park prirode “Papuk”, Grad Orahovica i Turistička zajednica Grada Orahovice organizatori su 6. zaredom biciklističke utrke Srednjovjekovnim stazama u Orahovici u nedjelju, 24.kolovoza.

Utrka je i ove godine dio redovnog kola slavonske brdsko-biciklističke lige:

- Kod nas u Orahovici na rasporedu je 11. Utrka slavonske brdsko-biciklističke lige SCOTT 2014. Evo uspjeli smo i ove godine dovesti najbolje bicikliste Slavonije i presretni smo što ćemo se svi zajedno voziti ovim predivnim područjem Parka prirode Papuk. Natjecatelji prijavu moraju izvršiti od 9 do 10.30 sati na startu, a to će biti povrh Jezera, na starom hotelu gdje će biti i cilj utrke. U 10.30 se zaključuje startna lista, a utrka će biti Cross country, kružna, duljine 5.48 km s 350 metara uspona po krugu. Staza je označena strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera. Feed i technical zone.

Startnina je 40 kn za predprijavu, odnosno 50 kn na dan utrke., a za sve natjecatelje osiguran je ručak.

Što se tiče kategorija na ovogodišnjoj utrci vozit će se u kategorijama elitesa, juniori i master A sa startom u 13 sati te master B, kadeti, žene i hobby sa startom u 11 sati. Za najuspješnije bicikliste osigurane su medalje i nagrade pokrovitelja lige, a moram naglasiti i to da je utrka prema Pravilniku Slavonske brdskobiciklističke lige SCOTT te da će biti održana bez obzira na vremenske uvjete. U slučaju ekstremnih uvjeta na stazi organizator će prilagoditi broj krugova svim kategorijama. Za sve natjecatelje obavezna je zaštitna kaciga i svi sudionici nastupaju na vlastitu odgovornost – kaže predsjednik Biciklističkog kluba LOOD Orahovica Tomislav Puhanić te dodaje kako će svečano proglašenje pobjednika biti u restoranu Jezero nakon utrke.

Ljepotu okoliša i kvalitetu staze uočili su brojni biciklisti prethodnih godina i svake godine ih je sve više pa je tako za očekivati da će ove godine utrka po okolici Ružice grada biti najbrojnija do sada.

Vladimir GRGURIĆ
Najčitanije iz rubrike