Mozaik
RIBARSKI TJEDAN

Gastropriče u Crikvenici
Objavljeno 20. kolovoza, 2014.

Od 23. do 30. kolovoza 2014. u Crikvenici će se održavati 48. Ribarski tjedan, jedna od najstarijih manifestacija, koja se organizira još od 1966. godine.

Crikveničani i njihovi gosti će i ove godine punih tjedan dana imati priliku uživati u mnogim zanimljivim programima, sjajnim glazbenim nastupima (Hari Rončević, Tedi Spalato, Vivien Galetta i Voljen Grbac, Grupa "Trend", Tamburaški sastav "Baruffa"i dr.) te zabavnom programu "Studio 54". Na otvaranju 48. Ribarskoga tjedna, 23. kolovoza, u večernjim će satima crikveničkim akvatorijem zaploviti karavana turističkih brodova "Ribarski tjedan", u sklopu koje će se posjetitelje počastiti besplatnom panoramskom vožnjom.

Domaćini su pripremili i zanimljive radionice pa će odrasli na radionici "Riba ribi grize rep" naučiti pripremati crkveniške rupice, izvorno crikveničko jelo od male plave ribe, dok će djeca uživati na likovnoj radionici "Pronađi ribicu". Ribari će nam ispričati zanimljive ribarske priče, naučiti sve o njihovim vještinama i alatima te ćemo se i sami moći okušati u ribarenju u sklopu škole ribolova.

Gurmani će, osim stalne ponude na "Cesti plave ribe", koja jelovnike mnogih restorana na Rivijeri Crikvenica obogaćuje ukusnim specijalitetima od plave ribe, svakoga dana moći uživati u raznim gastroprogramima. Tako će se tijekom cijeloga tjedna održavati tematske večeri - Fešta od dagnji, Fešta od orade, Fešta od rupica, Fešta od plavica, Fešta od tune, Fešta od sitne plave ribe i Fešta od lignji. Uz to, brojne vesele ekipe kuhara će u petak, 29. kolovoza, u centru Crikvenice u poslijepodnevnim satima početi marljivo pripremati slastan brudet od lignji u kotlićima. Bit će tu i događanja sportsko-rekreativnog karaktera, poput ribarenja i jedrenja s gostima, jedriličarske regate krstaša i biciklijade "Panorama Vinodola". (J.Kn.)

Možda ste propustili...

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike