Novosti
NATJEČAJ NAKON ODLUKE AGENCIJE

Velik interes za Agrokorove trgovine, kupca će pronaći i osječki Mercator?
Objavljeno 20. kolovoza, 2014.

Vezani članci

TRAGOM OBJAVE JAVNE PONUDE

Agrokor prodaje Trgovački centar Mercator u Osijeku

Početkom tjedna istekao je rok za javnu ponudu kojom je Agrokor objavio ponudu za prodaju poslovanja ili davanja u zakup prodavaonica Konzuma i Mercatora. Prisilila ga je na to odluka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, koja je ocijenila kako je spajanja dviju trgovačkih kuća dovelo do prevelike pa time i nedopuštene koncentracije trgovina.

Agrokor se tako morao odreći ukupno 95 prodajnih objekata, najviše (25) u Zagrebu, a ostale trgovine su raspoređene po 14 županija. Riječ je o podjednakom broju brendova Konzuma i Mercatora (dijelom i Getroa koji posluje pod okriljem Mercatora). Među njima bio je ponuđen i trgovački centar Mercator u Osijeku, ali i sve Mercatorove prodavaonice po Slavoniji. U Agrokoru nisu izravno odgovorili ima li zainteresiranih kupaca za njih.

- Načelno možemo reći da je interes velik, kako za pojedine lokacije tako i za preuzimanje zemljopisno grupiranih dućana - odgovaraju u najvećem domaćem dioničkom društvu, uz napomenu kako ovaj odgovor nije izoliran samo za Slavoniju, već za sva oglašena mjesta u Hrvatskoj.

Na području Slavonije, Agrokor se dakle ne odriče ni jedne Konzum prodavaonice, odlučili su to učiniti s brendom Mercator. Četiri su adrese u Požegi, tri u Slavonskom Brodu, te po jedna u Đakovu, Našicama, Novoj Gradiški i Osijeku. Osječki Mercator je, površinom, među pet najvećih objekta čija je javna ponuda za prodaju/zakup upravo završila. (D.Ku.)

Možda ste propustili...

NAPREDAK HRVATSKE U EUROPSKOM DIGITALNOM DESETLJEĆU

Umjetna inteligencija neka će radna mjesta ukinuti, ali će i stvoriti druga

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar