Kultura
16. ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE DR. ANTE PETERLIĆ

Desetak polaznika radionica iz Gunje, Vukovara i Osijeka
Objavljeno 20. kolovoza, 2014.

TRAKOŠĆAN - Šesnaesti put u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza u Trakošćanu će se od 20. do 30. kolovoza održavati Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić.

Kroz petnaest godina organiziranja, programe Škole završilo je više od 1500 polaznika iz cijele Hrvatske, što Školu medijske kulture pozicionira među vodeće izvaninstitucionalne obrazovne programe. Upravo ta činjenica omogućila je stalni porast kvalitete nastave medijske kulture u sklopu hrvatskog jezika i književnosti, motivaciju nastavnika za taj dio nastave, ali i, značajno, u porastu školskih videodružina i kvalitete rada voditelja s djecom.

Tome u prilog ide i činjenica da je i ove godine Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a na temelju stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje dalo preporuku za provedbu programa 16. škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić.

Među gotovo sto polaznika raznih radionica uvijek su među najbrojnijima učenici Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje i članovi Multimedijalnog centra Studio kreativnih ideja Gunja.

Tako će radionicu I. stupnja među devet sudionika polaziti i Jelena Maričić (Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja) te Suzana Hudolin (OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja), a II. stupanj među osam sudionika i Dalibor Jurišić (Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar).

U radionici za TV-reportažu sudjelovat će Anita Tufekčić (OŠ “Antun i Stjepan Radić” Gunja), a u radionici za kameru i snimanje Marko Varga (Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja). Radionicu za montažu polazit će Tomislav Džunja i Nadir Muhović (Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja). Radionica za postprodukciju zvuka završit će Mirsad Mahmutović (Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja), radionicu za scenarij u filmu Mario Mateljić (Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja). U radionici za digitalnu fotografiju sudjelovat će Danira Zovko Šimić iz Osijeka, a u radionici za eksperimentalni film Josip Krunić (Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja).

Uz te bit će održane i radionice za dokumentarni, igrani i animirani film te za za radioreportažu. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTI

Izložbe posvećene Kniferu i Vaništi

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike