Sport
NK POLET IGRAT ĆE U DRUGOJ ŽNL NAŠICE

Bokšićani u višem rangu ne žele plesati samo jedno ljeto
Objavljeno 18. kolovoza, 2014.

BOKŠIĆ – Prije 60 godina u selu Bokšiću, čiji je broj stanovnika između 400 i 450, osnovan je Nogometni klub Polet. Ova je obljetnica za klub to značajnija jer je osvajanjem prvog mjesta u Ligi NS Našice stekao pravo sudjelovanja u višem rangu, Drugoj ŽNL Našice. Zasluga je to igrača, nekolicine članova uprave kluba, ali i mještana koji su podržavali rad kluba. O tome predsjednik kluba Ljubomir Pritišanac kaže:

- Naravno da su igrači, na čelu s trenerom Dariom Filipovićem, zaslužni. No nekolicinu sumještana moram posebno izdvojiti. Bez financijske potpore Zdenka Tisaja, trenera juniora Tomislava Pritišanca te Veljka Filipović, Darka Amidžić i moje malenkosti to se ne bi dogodilo. Ovdje moram istaknuti i potporu načelnika općine Hrvoja Topalovića. Da nije svih njih Polet bi i dalje igrao nižu ligu.

Viša liga zahtijeva i veće troškove. Kako ćete to sve izdržati?

- Veći su troškovi natjecanja. Osim toga, sada smo obvezni imati jednu mlađu kategoriju. Problem je što u Bokšiću nema puno mladih. Odlučili smo se na juniore, vjerojatno ćemo nekolicinu posuditi iz susjednih mjesta. Za sada imamo garanciju generalnog sponzora, Općina je vjerojatno i dalje tu, možda nam se još netko priključi.

Kakve su vam ambicije? Pristupilo vam je nekoliko kvalitetnih igrača koji su igrali više lige.

- Zahvaljujući našem generalnom sponzoru, gospodinu Tisaju, došli su nam Mateo Bošnjak, Milan Lončar (Đurđenovac),Tomislav Amidžić (Lug), Ivan Purgar, Kristijan Filipović (Fešk), Mario Štimac (Željezničar), Matko Mikola (Vihor), Samir Knežević (Motičina), Deni Zovko (Fešk), Luka Banić (Brezik), Mario Bereš, Ivan Lukačić, Josip Jantula, Mateo Petrović (Iskrica) i Dejan Kresoja (Martin). To govori da ne želimo plesati jedno ljeto. S ovim igračkim kadrom možemo dosta visoko - zaključio je Pritišanac.S.Sobodić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike