Osijek
MISA I PROSLAVA U ŽUPI SV. ĆIRILA I METODA U DIVALTOVOJ ULICI

Župnik Gašparović i kapelan Matas oprostili se od župne zajednice
Objavljeno 19. kolovoza, 2014.

Župnik Mato Gašparović i kapelan Josip Matas u nedjelju su se oprostili od župne zajednice u Župi sv. Ćirila i Metoda. “Kao župnik, nakon 12 godina župničke službe, te u ime kapelana Josipa nakon dvije godine njegove kapelanske službe, želimo iskreno izreći svima veliko hvala za svu dobrotu i ljubav kojom ste nas pratili kroz ove godine. Hvala za svaku molitvu, dobru riječ i podršku. Zajedno smo gradili ovu materijalnu crkvu i župni dom s pastoralnim centrom, zajedno smo gradili i duhovnu Crkvu naše župne zajednice. Vjerujem da smo prepoznavali dobru volju jedni drugih u svemu što smo činili i oko čega smo se zajedno trudili. Sve što nije bilo prepoznato kao dobro, prepustimo Božjem milosrđu i praštanju, a uz zahvalnost i spremnost na oproštenje rado u srcu ponesimo ono što će nas i dalje oplemenjivati kao ljude i vjernike i što će nas u vjeri i nadi voditi kroz život. Hvala vam od srca i Bog vas blagoslovio”, rekao je župnik Gašparović u oproštajnom govoru.

Nakon večernje svete mise i prigodnog klanjanja svi su župljani imali priliku oprostiti se od svog župnika i kapelana uz prigodnu proslavu ispred crkve. Uz glazbu, obilje hrane i pića, pjesmom i plesom, župljani su još jednom pokazali koliko su im značili njihov župnik i kapelan, koji odlaze na nove dužnosti. Proslava je okončana vatrometom i lampionima koji su pušteni prema nebu kao poruka mira, radosti i ljubavi u zajedništvu.

Preč. Mato Gašparović razriješen je službe župnika Župe sv. Ćirila i Metoda te s danom 20. kolovoza imenovan ravnateljem UZUK-a i ekonomom Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Josip Matas razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Ćirila i Metoda te je s danom 20. kolovoza imenovan župnim vikarom Župe sv. Mihaela arkanđela u Cerni. (I.R.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike