Regija
KONJIČKI TURNIR U ZDENCIMA

Robert Sakoman pobjednik je western jahanja, Ana Vučinić najbrža u galopu
Objavljeno 19. kolovoza, 2014.
Na turniru je nastupilo dvadesetak jahača iz cijele Slavonije i Baranje

ZDENCI - U Zdencima na ranču “Brko”, vlasništvu obitelji Rončević, održan je 8. tradicionalni i 1. Memorijalni konjički turnir “Ivica Rončević-Brko”, posvećen nedavno preminulom vlasniku ranča. Ranč “Brko” i ove je godine ljepotom konjičkog sporta, sjajnim jahačima i jahačicama te vrhunskim ambijentom privukao više od tisuću posjetitelja.

Turnir je otvorio sin pokojnog Ivice Rončevića, Milan, teško nalazeći prave riječi.

- Još prije nepunih godinu dana bio je s nama. Na prošlom smo turniru zajedno planirali i pripremali ovaj prelijepi događaj na našem ranču. Umro je kako je i većinu svog života proveo, ispred svog ranča. Znam da je sada s nama, da sve ovo gleda i da je ponosan što smo svi ponovno ovdje i uživamo u konjima kao on nekada. Hvala svima od srca što su nam pomogli, hvala jahačima koji su došli iz cijele Slavonije da bi uveličali ovaj turnir, naravno i svim sponzorima i posebno posjetiteljima, bez kojih sve ovo ne bi imalo smisla. Mi ćemo se truditi za svog oca, supruga, djeda i prijatelja i u idućim godinama držati ovaj turnir na ovako visokoj razini – rekao je Milan Rončević.

Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije discipline, western jahanje i galop. U disciplini western jahanja natjecalo se 20 jahača iz Valpova, Četekovca, Našica, Požege, Narda, Orahovice, Duzluka, Velimirovca, Feričanaca, Velikog Rastovca, Petrijevaca, Bankovaca i Zdenaca. Nakon dviju utrka i zbrajanja vremena, pobjedu, zlatnu medalju i novčanu nagradu od 300 kuna odnio je Robert Sakoman iz Požege jašući grlo Odiseja s ukupnim vremenom 1.40,16. Drugo mjesto, srebrnu medalju i 200 kuna osvojio je Marinko Jaklić iz Četekovca na grlu Shuravel s vremenom 1.53,25, a treće su podijelili i po 100 kuna osvojili OPG salaš Kutica s jahačem Jasminom na grlu Konfi i Slavko Barišić na Steli s vremenom 1.56,55.

Nakon westerna, uslijedilo je natjecanje u galopu u kojem je sudjelovalo 11 jahača. Nakon zanimljivih borbi i ujednačenih utrka, u finalu su se našle sestre Ana i Dorotea Vučinić. Uspješnija je bila mlađa sestra Ana Vučnić na grlu Sultan, a treće mjesto pripalo je Marinku Jakliću na Shuravelu.

Organizator je na kraju dana izvukao i bogate tombole, a glavnu nagradu - muško ždrijebe - dobila je Marijana Filipović iz Zdenaca.

Obitelj Rončević još jednom je dokazala da su vrhunski organizatori, a treba spomnuti i da je ovo jedini konjički turnir na širem orahovačkom području, ujedno i jedan od najjačih i najposjećenijih u Slavoniji.

Vladimir GRGURIĆ
NAJLJEPŠA ZAPREGA

Memorijal je počeo mimohodom jahača i konjskih zaprega zdenačkim ulicama, a nakon povratka na ranč organizator je proglasio najljepšu zapregu. Tu laskavu titulu i zlatnu medalju ponio je Zdravko Kadežabek iz Dolaca.

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike