Autoglas
PRVE FOTOGRAFIJE

Novi Hyundai I20: Počinje borba za osvajanje još šire publike
Objavljeno 19. kolovoza, 2014.

Hyundai Motor Company predstavio je prve fotografije nove generacije modela i20, koja će svoju svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem autosalonu Paris Motor Show.

Uz lansiranje svog najnovijeg modela, Hyundai nastavlja uspješnu prisutnost u B segmentu u Europi. Od samog početka prodaje originalni i20 stekao je veliku popularnost i postao jedan od najprodavanijih Hyundai modela u regiji. Ključni je ciljevi novog i20 osvajanje još šire publike, daljnji razvoj percepcije marke te još jedna potvrda da Hyundai proizvodi uistinu prave europske automobile.

Nova generacija modela i20 dizajnirana je i razvijena u Europi, a tri su ključne karakteristike koje će imati zadatak zadovoljiti potrebe europskih kupaca: vodeća prostranost u klasi, unaprijeđena tehnološka dostignuća i udobnost te osebujan, profinjen dizajn.

Na temelju nove platforme, novi i20 donosi međuosovinski razmak od 2570 milimetara, koji je sada duži za 45 mm, stvarajući jednu od najprostranijih kabina, koja udobno smješta pet odraslih osoba. Prostor za noge na prednjoj i stražnjoj klupi vodeći je u klasi i iznosi ukupno 1892 mm, a kapacitet prtljažnika također je najbolji u segmentu i iznosi 326 litara sa sjedalima u uspravnom položaju.

Još veći komfor i osjećaj za prostor za vozača i putnike omogućeni su novim opcijama dodatne opreme kao što je, primjerice, panoramski krov (prvi puta u ovom segmentu), integrirana stražnja kamera te prednja LED svjetla.

Novi i20 nastao je u Hyundaijevom dizajnerskom centru u Rüsselsheimu, u Njemačkoj. Karoserija duga 4035 mm donosi potpuno nov, sofisticiran ali prepoznatljiv dizajn, koji se dopunjuje profinjenim interijerom. Cjelokupan dizajn pod utjecajem je Hyundaijeve dizajnerske filozofije “fluidne skulpture 2.0”. Prednji dio automobila ostavlja uistinu snažan estetski dojam. Kromirana šesterokutna maska smanjena je, tanka horizontalna rešetka povezuje prednja glavna svjetla, a integrirana prednja svjetla za maglu naglašavaju snažan stav automobila. Na novodizajniranom stražnjem dijelu vozila ističe se sjajni crni C-stup, koji daje dojam “plutajućeg” krova.

Svjetska premijera novog i20 održat će se 2. listopada na pariškom autosalonu