Sport
CIBALIA POBIJEDILA U SESVETAMA

Vinkovčanima se u nastavku isplatila hrabrost i požrtvovnost
Objavljeno 18. kolovoza, 2014.

VINKOVCI - Očito su optimistične najave stručnog stožera i igrača uoči starta nove sezone u Sesvetamma imale dobru podlogu jer se Cibalia s prvog ovosezonskog gostovanja vratila s punim plijenom. Trener Tomić je na teren poslao najavljene igrače, ali je već u 19. minuti morao posegnuti za izmjenom. U zračnom duelu nastradao je Semir Aganspahić pa je završio u bolnici na šivanju glave. Zamijenio ga je Marko Perković. U prvom poluvremenu Vinkovčani su bili u malo podređenijoj situaciji u odnosu na domaćina, ali im nisu dali previše prostora za ugrožavanje vratara Ivana Filipovića. Imali su Vinkovčani i svojih prilika za gol, pogotovo ona Mandića u 39. minuti kada je sam izbio pred vratara domaćina Luku Karatovića, uspješniji je bio domaći vratar. Pet minuta kasnije u samoj završnici prvog pluvremena Vinkovčane je stigla kazna.

- Ovakav gol nismo smjeli dobiti, slobodan udarac bio je s više od 30 metara. Do tog gola bili smo opasniji od domaćina, koji je imao bolji posjed lopte u prvom poluvremenu. Moram priznati da su nas Sesvećani iznenadili brzom i kombinatornom igrom. Ipak smo im uspjeli parirati i u takvoj igri. Zasluženo su vodili u prvom poluvremenu - rekao je Zoran Tomić, trener Cibalije.

Po prikazanoj igri u prvom poluvremenu, nije se od nogometaša Cibalije očekivalo nešto spektakularno u drugom, a dogodio se preokret u samo pet minuta.

- U poluvremenu smo se dogovorili da promijenimo igru, prebacio sam Lukića u napad zbog skok-igre i to nam se vrlo brzo isplatilo. Isto tako, sugerirali smo Perkoviću da kod svakog prekida ide pred protivnički gol i to nam se isplatilo. Osim pogodaka, imali smo još prilika za povećanje vodstva, bili smo bolja momčad u drugom poluvremenu i zasluženo osvojili sva tri boda.

Pobjeda na otvaranju prvenstva iznimno je stimulativna za nastavak prvenstva. Na kraju je trener Tomić htio naglasiti kako je susret dobila cijela momčad i da je to upravo ono čemu on teži.

- Kada u jednoj utakmici Aganspahić zaradi četiri šava, kada je Mandić zbog požrtvovnosti spreman staviti glavu na kopačku suparnika, kada Mišić odigra susret do kraja, a dobio je jak udarac u gležanj, kada svi igrači daju svoj maksimum, onda pobjeda jednostavo mora doći. Momci su zaista ostavili srce na terenu, dali su sve od sebe da dođu do pobjede i na tome im čestitam od srca. To je upravo ono čemu težim u našoj igri - zaključio je strateg Vinkovčana.A.Grgić

SESVETE                              1  (1)
CIBALIA                               2  (0)

SESVETE - Stadion NK Sesvete. Gledatelja: 300. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Strijelci: 1:0 Rožman (44), 1:1 Lukić (46), 1:2 Perković (51). Žuti kartoni: Mamić, Zeba (Sesvete), Mišić, Lukić, Bartolović (Cibalia). Cevenih kartona nije bilo.

SESVETE: Karatović, Rožman, Kovačević (od 63. Jakirović), Abramović, Maloča, Marotti, Antunović, Grgić (od 46. Ćorić), Mamić, Štrok, Zeba.

CIBALIA: I. Filipović, Zgrablić, Conjar, Puljić (od 76. Bartolović), Ottochian (od 82. Završki), Kvesić, Lukić, Aganspahić (od 19. Perković), Filipović, Mandić, Mišić.

REZULTATI 1. KOLA

Rezultati 1. kola Druge hrvatske lige: Inter Zaprešić - Dugopolje 0:2, Hrvatski dragovoljac - Rudeš 3:2, Imotski - Pomorac 2:0, Gorica - Bistra 2:0, Lučko - Segesta 0:2.

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike