Regija

Rokovo slavljeno u Rokovcima kod Vinkovaca
Objavljeno 18. kolovoza, 2014.

ROKOVCI - Trodnevnicom i svetim misama Rokovčani su obilježili dan svog zaštitnika, sv. Roka, uz mnogobrojne goste uveličao ga je Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, koji je služio svetu misu i vjernike pozvao na zajedništvo.

- Okrenuti Bogu u molitvi i zajedništvu možemo pobijediti sve nedaće. Zajedništvo je osnovna dimenzija kršćanske vjere - poručio je u svojoj propovijedi okupljenim vjernicima Stanislav Hočevar.

- Budući da je Božji sin postao čovjekom, on se prvi i sjedinio sa svim ljudima, dakle nužno svaki vjernik treba biti sjedinjen sa svim ljudima, al' osobito s onima koji izričito priznaju vjeru u Isusa Krista. Mi moramo živjeti ljubav bez razlike do svih ljudi i to je danas u vrijeme globalizacije posebno potrebno - istaknuo je Hočevar.

Okupljanja kada se slavi crkveni god, odraz su zajedništva. Bilo da je riječ o zajedništvu u obitelji bilo među prijateljima u zajednici u kojoj živimo. Vjernici su istaknuli da slabo pomažemo jedni drugimam kako bismo se trebali više povezivati jer zajedništvom se može puno toga napraviti, rečeno je proslavi.M.Kokaj

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike