Regija
DANI SLOVAKA

Večer korbačika u Jelisavcu
Objavljeno 15. kolovoza, 2014.

JELISAVAC - U Jelisavcu je jučer, u organizaciji Matice slovačke Jelisavac, započela manifestacija Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika. To je deseta takva manifestacija, a sastoji se od folklorne priredbe uz degustaciju korbačika, slovačkog specijaliteta koji se priprema od kravljeg sira. Ove godine organizator je pripremio 10.000 ukusnih korbačika, koje su danima spravljale jelisavačke žene.

Jučer je održano cjelodnevno druženje članova SKUD-a Ivan Brnjik Slovak Jelisavac i folklornog društva Radoščan iz Radostke u Slovačkoj. Domaćini su goste iznenadili šaranom pečenim na ražnju te drugim slavonskim specijalitetima, a priređen je i zabavni program

Danas (subota, 16. kolovoza) na ljetnoj pozornici između Društvenog doma i Kulturnog centra Slovaka održat će se središnji program manifestacije uz sudjelovanje pet folklornih skupina. Uz domaćine, SKUD Ivan Brnjik Slovak Jelisavac, i goste iz Slovačke, nastupit će i HKD Lisinski Našice, SKUD Andrija Pekar Soljani i KUD Šokadija Ladimirevci. U slučaju kiše, folkorni program održat će su u Kulturnom centru Slovaka. Predsjednik Matice slovačke Jelisavac Vlado Hulak rekao je kako očekuje između 500 i 800 posjetitelja na manifestaciji.

Trodnevna manifestacija Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika zatvara se u nedjelju, 17. kolovoza, misom u crkvi sv. Elizabete u Jelisavcu te zajedničkim ručkom domaćina i gostiju iz Slovačke.(S.F.)

Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike