Osijek
USKORO MOGUĆ STEČAJNI POSTUPAK NAD KONFEKCIJOM ANTONAZZO

Damir Kramarić: Tražit ćemo javnu kontrolu rada stečajnog upravitelja
Objavljeno 16. kolovoza, 2014.

Još je nekoliko dana ostalo do roka od 60 dana koliko je račun Konfekcije Antonazzo u blokadi, a nakon čega je na Trgovačkom sudu moguće pokrenuti stečajni postupak. Dobro poznati scenarij tvrtki u stečaju iz čije se stečajne mase (ne)uspješno pokušavaju namiriti zaostale plaće svojim angažmanom spriječit će, kako sam tvrdi, Damir Kramarić, gradski vijećnik HDZ-a, koji poručuje da će zahtijevati što ažurniji uvid u dokumentaciju stečajnom upravitelju, radi zahtjeva za isplatom radničkih prava. To će značiti isplatu od strane Agencije za osiguranje radničkih potraživanja, i to na temelju neisplaćenih plaća posljednja tri mjeseca.

– Tražimo javno kontroliranje rada stečajnog upravitelja koji treba dobro proučiti stečajnu masu kako ne bi izostala mogućnost osiguranja neisplaćenih naknada za bolovanje, neiskorištenoga godišnjeg odmora, ali i otpremnine. Stečajni upravitelj može napraviti puno toga u korist radnika, odnosno može maksimalno zaštititi njihova prava. Zatražit ćemo da se javno prezentira što je napravljeno, a vjerujem da će onaj tko bude na čelu stečajnog postupka odgovorno i na čast i poštenje poniženih djelatnika obavljati svoj posao - poručio je Kramarić, dodajući da će se također i nadalje inzistirati na tome da se o cijeloj situaciji obavijeste ministarstva vanjskih poslova RH i Italije, jer smatra kako postoji model prema kojem neodgovorni poslodavci u slučaju poput ovog odgovaraju svojom imovinom.

Inače, za 60 ogorčenih djelatnica pomoć je ponudio Grad Osijek, i to javnim pozivom vlasnika Antonija Antonazza na razgovor u kojem je talijanski poduzetnik rekao kako nema pokrića. Istodobno, u tvrtki Intimo koja je u istome vlasništvu na strojevima Konfekcije Antonazzo radi dvedesetak bivših djelatnica spomenute tvrtke. M. Mihelić

Stečajni upravitelj može napraviti puno toga u korist radnika, odnosno može maksimalno zaštititi njihova prava

Najčitanije iz rubrike