Regija
INTERVJU PRIGODOM DANA GRADA

Ivica Kirin: U planu nam je otvoriti 1000 novih radnih mjesta u Virovitici
Objavljeno 16. kolovoza, 2014.

VIROVITICA - U godini kada Virovitica slavi 780 godina postojanja završen je projekt sanacije i uređenja jedne od najstarijih zgrada u Virovitici, Palače Pejačević. Mnogo je bilo govora i sumnji oko isplativosti, ali i same realizacije projekta zgrade, a zgrada je godinama stajala kao ruglo u središtu grada, no u nju se uložilo oko 30 milijuna kuna.

Kada nastupa druga faza izgradnje?

- Uskoro slijedi druga faza, uređenje Sjevernog trga, prostora između palače i crkve, gdje bi se postavila fontana i izgradio manji kružni tok s grbom lava, koji simbolizira grad.

Što se to u Virovitici gradilo i radilo?

- Naša tvrtka Brana izgradila je prvi sunčani kolektor u kojemu je iskorištena domaća pamet i napravljen inovativni iskorak. KTC je otvorio prvi hidroponski plastenik, u Poduzetničkoj zoni Antunovac tvrtka AMS dogradila je halu za biomasu, Šumarstvo Jerbić proširilo je proizvodne kapacitete, a nastavljene su i aktivnosti oko dovršenja pogona u Poduzetničkoj zoni III, završene su proizvodne hale Obrta Štefanić i tvrtki Herbea i Domus. U toj su zoni, u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna, do sada obavljeni radovi na asfaltiranju pretpristupnih cesta parcelama, a za nastavak izgradnje Grad je prvi put korisnik sredstava EU fondova, iz kojih je dobio nepovratnih 2,836.565 kuna, a iz svog će proračuna izdvojiti 500.570 kuna.

Koliko vas prati država i njezina tijela?

- Nažalost, pojedina državna tijela sporo nas prate, odnosno ne ponašaju se baš u duhu dobrog gospodara, naročito kad su u pitanju projekti i aktivnosti na stvaranju pretpostavki razvoja gospodarstva, ali i projekti za koje se nude EU sredstva.

Koja je vaša vizija Virovitice u sljedećih godinu dana?

Ciljevi i vizija te ostvarenje brojnih projekata na kojima radimo to je ono što građani opravdano očekuju od mene jer su me zato i birali. Ja to tražim od gradske uprave, gradskih institucija i gradskih tvrtki, jer su oni moja odabrana ekipa. Zajedno sa Županijom, a, nadam se, sutra i s državom, možemo realno stvoriti djelima, a ne riječima - danas bolju Viroviticu, a sutra bolju Hrvatsku. Na kraju najvažnije je da planiramo otvoriti minimalno 1000 novih radnih mjesta u novim gospodarskim objektima u našima poduzetničkim zonama i isto toliko kroz postojeće gospodarske subjekte te smanjiti nezaposlenost na najnižu moguću rauinu te iskoristiti gospodarski potencijal za privlačenje novih stručnjaka i kvalificirane snage u naš grad. Svim svojim sugrađanima od srca čestitam Dan grada Virovitice.S.Kadić

Grad je prvi put korisnik sredstava EU fondova, iz kojih je dobio nepovratnih 2,836.565 kuna

Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike