Sport
U GRADSKOM VRTU SE JOŠ UVIJEK NADAJU POSLU S RIJEKOM

Lov na pojačanja: Može li Osijek
pronaći novac za Alispahića?
Objavljeno 14. kolovoza, 2014.
Uz Alispahića, Osijek je zainteresiran i za Domagoja Pušića, ali i za još jednog igrača na kojeg Rijeka ne računa

Hoće li “big deal” s Rijekom biti uspješno okončan? Nakon bodovno siromašnog starta u novu sezonu, u osječkom prvoligašu pokušavaju pronaći igrače koji će im donijeti dodatnu kvalitetu i biti jamac češćeg osvajanja bodova.

Sredinom srpnja trener Tomislav Rukavina rekao je kako on točno zna što bi doveo, ali i kako mu financijski okviri u kojima je osječki prvoligaš to ne dopuštaju. Mjesec dana kasnije priča se okrenula. Nitko u Gradskom vrtu ne želi ponavljanje prošlogodišnjeg scenarija u kojem se do posljednjih trenutaka umiralo u strahu od ispadanja pa se ponašaju prema onoj bolje spriječiti nego liječiti. Prošle sezone se liječilo jer se cijela priča pokrenula relativno kasno. Završila je bajkom, ali to je bila tek iznimka, a ne pravilo i iz svega toga trebalo je izvući pouke. I baš zato su u osječkom prvoligašu odlučili “probiti plafon” kada su u pitanju financije i krenuti u lov na nekog od “kapitalaca” koji se još uvijek nalaze na tržištu. Jedan takav je Mehmed Alispahić kojeg je Rijeka poslala u drugu momčad, a i dalje ga mora masno plaćati. Zato bi ga klub s Kantride rado dao i na posudbu, ali uz uvjet da klub u koji odlazi preuzme bar dio njegove plaće. U početku je za NK Osijek to bilo previše. Nakon četiri kola bez pobjede postalo je nužno, pa se navodno klupsko čelništvo ozbiljno angažiralo u pronalaženju novca kojim bi se mogla realizirati ta posudba. Navodno je i Rijeka malo omekšala, ali uz neke uvjete tipa “prvootkupa Osijekovih igrača”, ali to nije službena informacija.

- Alispahić definitivno pripada u kategoriju igrača koji bi za nas bio pojačanje i mogao bi odmah igrati u prvoj postavi. U biti, samo takve igrače i želim - poručuje Rukavina.

Osim Alispahića, spominje se i mogućnost povratka Domagoja Pušića, ali i zanimanje za još jednog igrača koji bi stigao s Kantride na posudbu, ali to ime se čuva u velikoj tajnosti jer za njega zanimanje pokazuju i neki drugi hrvatski prvoligaši.

- Nećemo se nigdje zalijetati jer nam ne gori baš toliko pod nogama. Ima još vremena do kraja prijelaznog roka i želimo dovesti doista samo kvalitetna pojačanja, a ne nepotrebno gomilati igrački kadar. Volio bih dovesti još dva igrača, ali ako se to i ne dogodi, neću očajavati već su pokušati izvući najbolje iz igračkog kadra koji mi je na raspolaganju - kaže Rukavina.

Sad nas podsjeća na našeg velikog stručnjaka Otta Barića kojem su uvijek trebala “još dva igrača”.

- Dva kvalitetna igrača uvijek su dobrodošla - smije se Rukavina.

Dok ne bude saznao rasplet priče oko Alispahića i drugih mogućih pojačanja iz Rijeke, Rukavina se bavi kako složiti dobitnu kombinaciju od igrača koji će konkurirati za momčad u Kranjčevićevoj. U konkurenciju se vraća kapetan Hrvoje Kurtović, a glavno je pitanje hoće li Rukavina ostati na ideji napadačkog “trozupca” Baraban-Mešanović-J.Barišić.

- Hoću. Baraban i Mešanović još nisu u optimalnom tjelesnom stanju jer su nam se priključili naknadno i nisu prošli pripreme, a Barabana je ometala i lakša ozljeda. No, vjerujem kako će taj naš napadački trio brzo profunkcionirati - kaže Rukavina.

Zasad funkcionira samo Josip Barišić koji je strijelac tri od četiri Osijekova pogotka u dosadašnjem dijelu prvenstva. I zato ne bi bilo naodmet da Baraban i Mešanović što prije uhvate golgetersku formu. Što se prije to dogodi, i rezultatska sudbina Osijeka morat će se promijeniti nabolje...

Dalibor KELER
NA POSUDBAMA 15-AK IGRAČA

NK Osijek je ovog ljeta bio itekako aktivan kad su u pitanju posudbe igrača. Na kaljenje je poslano 15-ak igrača, a pola od te brojke odnosi se na one koji su bili pri prvoj momčadi. Takva politika trebala bi svakako donijeti dobre stvari bijelo-plavima jer će se smanjiti troškovi, a igrači koji bi sjedili na klupi i tribinama dobit će priliku za dokazivanje. Ako su pravi, u Osijek bi se trebali vratiti bolji nego što su bili.

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike