Regija
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA VIROVITICE

Zlatne plakete Renatu Romiću i Trgovačkom društvu Viro obuća
Objavljeno 13. kolovoza, 2014.

VIROVITICA - U sklopu proslave Dana grada, blagdana sv. Roka, u Kazalištu Virovitica održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Mnogobrojne goste u uvodu sjednice pozdravila je predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, a gradonačelnik Ivica Kirin govorio je o dosadašnjim realiziranim projektima, ali i o onima koji slijede.

Čestitku domaćinima za Dan grada uz gradonačelnicu Knina Josipu Rimac, gradonačelnika Poreča Edija Štifanića te Ivana Anušića, izaslanika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, uputili su saborski zastupnik Josip Đakić i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Uz goste iz prijateljskih gradova, gradonačelnike i načelnike gradova i općina s područje županije nazočio je i počasni građanin Virovitice, general Mladen Markač. U okviru sjednice zaslužnim građanima, institucijama i udrugama gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss uručili su javna gradska priznanja. Zlatna plaketa Grada Virovitice za izniman doprinos u Domovinskom ratu dodijeljena je stožernom brigadiru Renatu Romiću, a za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Trgovačkom društvu Viro obuća.

Zahvalnice Grada Virovitice dodijeljene su Mavri Bistroviću za 60 godina članstva u DVD-u Korija, Dragutinu Kozjaku za dugogodišnje djelovanje u sportu, Mariji Bajan Prokl za izniman doprinos u socijalnoj skrbi, Filipu Romiću za iznimne rezultate u autokarting sportu, Kristijanu Toplaku i Matiji Turkalju za film “Virovitica – trijem Slavonije”, Jerku Kovaču za 101 dobrovoljno davanje krvi i Udruzi umirovljenika Sveti Đurađ za 10 godina postojanja.

U ime svih dobitnika Gradskom vijeću zahvalio je stožerni brigadir Renato Romić te iskoristio tu prigodu da Red Nikole Šubića Zrinskog, odlikovanje koje je predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović u povodu proslave 20. obljetnice osnivanja brigade dodijelio 81. gardijskoj bojni, daruje gradu Virovitici. Odlikovanje će svoje mjesto imati u Spomen-sobi Domovinskog rata kako bi podsjećalo Virovitičane na ulogu brigade u oslobađanju Hrvatske.S.Kadić

Svečanoj sjednici nazočio je i počasni građanin Virovitice, general Mladen Markač

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike