TvObzor
BIJELA KOŠULJA IMA I SPOT

Mlada Našičanka Andrea Garant na hrvatskoj estradnoj sceni
Objavljeno 15. kolovoza, 2014.
Ostvarila je Andrea već brojne nastupe, a Festival Nova Musica u Bugarskoj nezaboravno joj je iskustvo

Iako joj je tek dvadeset godina, Andrea Granat iz Našica ima već podosta pjevačkog iskustva. Krajem prošle godine snimila je svoju prvu pjesmu i spot “Navika”. Skladba je osvojila drugo mjesto na Festivalu zabavne glazbe Brod, u Slavonskom Brodu. Nedavno je objavljena i njena druga pjesma (zajedno sa spotom) “Bijela košulja”. Ta je pjesma posve drugačijeg karaktera, pa čak i više, kako sama kaže, odgovara Andreinom glazbenom izričaju. I prije nego je službeno objavljena, osvojila je drugo mjesto mjesto stručnog žirija na Festivalu Darfest u Daruvaru. Obje pjesme radili su Kristijan Brodar i Tatjana Draženović, dok se na novoj priključila i Dora Vestić.

- Zaista pjevam od malih nogu, no prvi javni nastup imala sam 2006. godine, kad sam nastupila na Dječjem festivalu Radiopinijada (zajedno s još dvije djevojke) i dobro se plasirala. Prvi samostalni nastup imala sam 2008. godine na istom Festivalu, gdje sam osvojila prvo mjesto. To mi je, zapravo, bio i velik poticaj da se nastavim ozbiljno baviti ovim poslom - priča nam Andrea Garant.

Početkom 2010. godine, šetajući Osijekom, naišla je na jedan oglas koji ju je od prve privukao...

- Radilo se o radionici estradnog pjevanja. Nije mi dugo trebalo da se odlučim i upisati. Uz svoju mentoricu Kseniju Menkovsku, naučila sam prilično toga kako bih se bavila pjevanjem, uz iskustvo, dakako. S njom sam započela i svoje prve gaže diljem Lijepe Naše, ponajviše u mjestrima na moru.

Iza Andree već su brojni nastupi, gostovanja i festivali, pa i nagrade. Bila je i u Bugarskoj, na Festivalu Nova Musica, što joj je je bilo, kaže, nezaboravno iskustvo.

- Pjevala sam i u predgrupama, pjevačima i bendovima kao što su Jelena Rozga, Slavonia Band, Juraj Jurlina... Dosad sam promijenila nekoliko bendova s kojima sam radila. Nakon što sam stvorila solidnu podlogu, odlučila sam otići korak dalje i snimiti svoju vlastitu pjesmu i videospot. Krajem 2013. godine “Navika” je izišla u javnost i bila odlično prihvaćena među slušateljstvom. Tekst za pjesmu napisala je Tatjana Draženović, a glazbu i aranžman Kristijan Brodar. Spot je predstavljen i na Slavonskoj televiziji i glasovima na fejsu emisije Into Music proglašen hitom godine. Spot su radili Danijel Grbić i Vanja Hrvoje Dražić - rekla je Andrea.

Piše: Dražen BAĐUNFoto: PRIVATNI ALBUM AG
PLANOVA JE MNOGO I IDEMO DALJE

- Još uvijek kažem da sam na - samom početku. Planova je mnogo, dakako, no vrijeme će najbolje donijeti i pokazati. Zadovoljna sam s onim što sam dosad uspjela postići, zahvaljujući i svojoj ekipi s kojom sam se na prvu “kliknula”. Stoga svi zajedno - idemo dalje - naglasila je Andrea Garant.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike