Regija
POTPISI SE ZAPRIMAJU DO 17. KOLOVOZA

Tužba zbog pucanja nasipa: Više od 2300 poplavljenih kreće u pravnu bitku
Objavljeno 13. kolovoza, 2014.

Vezani članci

PO NOVAC U DRENOVCE ILI ŽUPANJU

Počela isplata novca za obnovu kuća u stradaloj Gunji

GUNJA/RAJEVO SELO – Više od 2300 stanovnika poplavljenih sela, ogorčenih i revoltiranih sporošću obnove stradalih objekata i odnosom države prema nastalim štetama, odlučilo se za svoja prava izboriti na sudu i dalo svoj potpis za pokretanje spora. Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog probijanja nasipa, a od DORH-a traže provedbu detaljne istrage, utvrđivanje odgovornosti i pronalazak stvarnog krivca za tragediju. Odgovornima smatraju Hrvatske vode, odnosno Republiku Hrvatsku. Od krivca za katastrofu koja ih je zadesila sredinom svibnja i preko noći ostavila bez ičega žele naplatiti svu materijalnu štetu, ali i naknadu za pretrpljene duševne boli.

– Ići ćemo do kraja i nećemo se zadovoljiti mrvicama koje nam daju. Krivci za ovu nesreću moraju odgovarati i isplatiti punu odštetu za sve ono što nam je uništeno - poručuju mještani, spremni za pravnu bitku.

Upozoravaju da su dužni stvar istjerati do kraja i rasvijetliti cijeli slučaj, i to zbog svoje djece i budućih naraštaja, kako se takva strahota više nikada ne bi ponovila. Potpisi za pokretanje sudskog postupka prikupljaju se sve do nedjelje, 17. kolovoza.

Odvjetnički timovi iz Županje i Zagreba uvjereni su u pobjedu i smatraju da imaju dovoljno argumenata i aduta za dobivanje spora. M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana