Regija
USPJEH SAME DEUTZ FAHRA ŽUPANJA

Planirali ih prodati samo 45,
a otišlo čak 70 kombajna C9000
Objavljeno 13. kolovoza, 2014.
Od jeseni se kreće i u proizvodnju novog modela C7000

ŽUPANJA – Iza Same Deutz Fahr Žetelica još je jedna uspješna sezona proizvodnje kombajna. Unatoč krizi, rezultati poslovanja iz godine u godinu sve su bolji i tvornicu s razlogom svrstavaju među generatore gospodarskog razvoja u istočnoj Slavoniji. Udruga hrvatskih izvoznika županjskog proizvođača kombajna proglasila je najinovativnijim hrvatskim izvoznikom koji gotovo cjelokupnu godišnju proizvodnju plasira u europske i azijske države. Do početka ovogodišnje sezone žetve i vršidbe proizveden je 281 kombajn. Iako ih je bilo planirano 290, kriza u Ukrajini i stanje u Rusiji odrazili su se na manji pad proizvodnog plana.

- Što se tiče Rusije, izvezli smo 15 kombajna i s tim smo zadovoljni, a razloge za zadovoljstvo daju nam i rezultati ostvareni i na drugim tržištima. Posebice kada je riječ o novom kombajnu C9000, čija je serijska proizvodnja pokrenuta u veljači ove godine. Od planiranih 45 prodali smo 70 kombajna - ističe tehnički direktor Same Deutz Fahr Žetelica Damir Kobaš.

Županjski proizvođač kombajna, koji posluje u sastavu svjetski poznatog talijanskog koncerna SDF, ima vlastiti odjel za istraživanje i razvoj koji dizajnira i konstruira nove proizvode i testira prototipove. Rezultat njihova uspješnog rada je i kombajn C9000 koji je proljetos predstavljen, a ta se inovacija, sudeći prema izuzetno velikom interesu kupaca, pokazala kao pravi pogodak i značajan korak u razvoju i osuvremenjavanju proizvodnje. Prema svojim karakteristikama, C9000 je kombinacija izuzetne produktivnosti i univerzalnosti jer je prilagođen radu na velikim površinama, elegantnog dizajna i vrhunske funkcionalnosti. Nakon kolektivnog godišnjeg odmora, u Same Deutz Fahr Žetelicama od rujna kreće jesenski dio proizvodnje, a pred tvornicom je ponovno velik posao i lansiranje nove serije kombajna za sezonu 2015.

- Što se tiče jeseni, planiramo proizvesti između 70 i 100 komada, u ovom trenutku još ne mogu reći točan broj, ali u svakom slučaju neće ih biti manje od 70. Od jeseni se kreće i u proizvodnju novog modela C7000 - kaže Kobaš.

I ta će serija zasigurno privući velik broj kupaca jer će sa svojim tehničkim inovacijama i dizajnom također donijeti novu dimenziju u efikasnost žetve i maksimalnu produktivnost.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
POSAO ZA SEZONCE

Ambiciozni proizvodni plan za jesen u SDF Žetelicama značit će i novi posao za sezonce, iako će ovaj put biti angažirani u manjem broju od proljetnog dijela sezone. “Primit ćemo manji broj zavarivača, tokara i lakirera i mehaničara zato što jesensku proizvodnju pokrivamo stalnim radnicima”, pojasnio je Kobaš. Zanimljiv je i podatak da je županjska tvornica kombajna lani ostvarila respektabilan promet od 320 milijuna kuna.

C9000 je kombinacija

IZUZETNE PRODUKTIVNOSTI I UNIVERZALNOSTI JER JE PRILAGOĐEN RADU NA VELIKIM POVRŠINAMA

320

milijuna kuna prometa ostvarili su lani

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike